Foto: NP Užice

Kroz tragikomičnu priču o kupovini deteta, pet likova u čekaonici provincijske železničke stanice, u kojoj je vreme odavno stalo, čekaju voz i u tom iščekivanju, svedoče o našim naravima, apsurdima i raspadu društvenih vrednosti.

Gledaocu koji dođe na predstavu biće lepo, ali će se i malo naježiti. Sve to što se dešava i što čitamo u novinama je život koji, u zavisnosti od toga kako ga shvatimo, ima lepu i ružnu stranu“, sažeo je suštinu komada reditelj Ivica Klemenc.

U komadu igraju užički glumci: Biljana Zdravković (Olivera), Hadži Nemanja Jovanović (Muniša), Slobodan LJubičić (Radoje), Dragana Vranajnac (Draginja) i Momčilo Murić (Radojko). Autorka scenografije je Marijana Zorzić Petrović, a kostime je osmislila Snežana Kovaćević

Navodeći da je „komedija tematski zanimljiva“, dr Raško Jovanović, čije se rečenice citiraju u programskoj knjižici, navodi da je „napisana dramaturški vešto, uz nesumnjivo poznavanje malovaroškog mentaliteta: razgovor petoro ljudi u čekaonici železničke stanice otkriva gotovo sve „tajne“ života provincijske sredine“ i da se „zbog očigledne istinitosti uzdiže do metaforične slike ne samo jedne sredine, nego i čitave ove zemlje“.

Novica Savić je bio dramski pisac, pripovedač i romansijer. NJegovih dvadesetak pozorišnih drama je izvedeno na scenama širom bivše Jugoslavije. Napisao je mnoge TV i radio drame, pripovetke, priče i jedan roman, a autor je igranih TV serija, zabavnih i dokumentarnih emisija.

 

Foto: NP Užice

Povezani tekstovi