Premijerka Brnabić obećala pomoć novinaru Milanu Jovanoviću u sanaciji kuće 1Novinar Milan Jovanović Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Premijerka Ana Brnabić obećala je pomoć novinaru Milanu Jovanoviću u sanaciji kuće koja mu je spaljena prošle godine, a zbog čega se trenutno vodi sudski postupak protiv bivšeg predsednika beogradske opštine Grocka Dragoljuba Simonovića.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se sa novinarom Milanom Jovanovićem i, kako saznaje Cenzolovka, u razgovoru koji je trajao duže od sat vremena rekla da će pronaći mehanizam da mu što hitnije pomogne u preostalom delu sanacije kuće koja mu je izgorela prošle godine.

Jovanović je za Cenzolovku izjavio da je premijerka ostavila vrlo povoljan utisak na njega. „Bila je prijatna, ljubazna i veoma zainteresovana da sasluša moje probleme. Rekla je da ćemo nastaviti razgovore i ja očekujem da će se to i desiti“, rekao je Jovanović.

Iz kabineta predsednice Vlade potvrdili su za Cenzolovku da je sastanak održan.

Na prvom sastanku sa predsednicom Vlade, Jovanović je uspeo da joj postavi pitanje da li je ranije dobijala njegovu poštu u kojoj joj je dostavljao svoje informacije i saznanja o „zloupotrebama“ Dragoljuba Simonovića, visokog funkcionera Srpske napredne stranke i osumnjičenog nalogodavca za paljenje njegove kuće.

Prema njegovim rečima, premijerki nije dostavljena ta dokumentacija, ali mu je ona obećala da će se tome posvetiti i da će proveriti dokle je stigla sa radom budžetska inspekcija koja kontroliše opštinu Grocka, o čemu su nedavno izvestili mediji.

Jovanović tvrdi da ima saznanja da je inspekcija pronašla dosta pronevera i da je zaposlenima u opštini Grocka nejasno kako Simonović još uvek nije uhapšen jer se sporne stvari odnose na period dok je on bio na čelu te opštine.

Današnjem sastanku prisustvovao je i Veran Matić, koji je, kako Jovanović kaže, predsednicu Vlade upoznao sa tokom suđenja u procesu koji se odnosi na paljenje njegove kuće.

Cenzolovka je pisala o tome da se Milan Jovanović nedavno upoznao sa premijerkom Anom Brnabić na prijemu u francuskoj ambasadi i da mu je ona tom prilikom ponudila svoju pomoć.

Inače, Milanu Jovanoviću do sastanka sa predsednicom Vlade Anom Brnabić niko iz aktuelne vlasti nije ponudio nikakvu pomoć. Nakon što je Jovanoviću izgorela kuća, Slavko Ćuruvija fondacija organizovala je akciju prikupljanja pomoći u kojoj je skupljeno 2.626.601.33 dinara. Pomogla su mu i udruženja UNS I NUNS, o čemu je Cenzolovka takođe izveštavala.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

7 reagovanja na “Premijerka Brnabić obećala pomoć novinaru Milanu Jovanoviću u sanaciji kuće”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.