Foto: Plakat

Promocija je zakazana za četvrtak 9. maj u 19,30 u prostorijama EGA Zentrum.Knjiga “Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje” je zbirka recepata ali i svedočanstvo o načinu života koji polako, ali nepovratno nestaje, kada se kuvalo za porodicu, kada je bilo dovoljno vremena za dugu pripremu jela, kada je cela porodica sedela za stolom i kada se nije znalo za zamrznute ili podgrejane obroke.

U okviru promocije ove jedinstvene knjige sa 109 tradicionalni recepata, osim autora, publici će se predstaviti i neki od saradnika na ovom izdanju, koji će govoriti o knjizi. Prisutnima će se tokom promocije obratiti i Pavle Đukić, predstavnik Turističke organizacije Srbije, koja je podržala ovu promociju.

Na promociji govore Miodrag Ilić, autor knjige, prof dr Slađana Šobajić, redovni profesor Farmaceutskog fakulteta u Beogradu, Branka Babić, diplomirani etnolog i kustos-etnolog Narodnog muzeja u Zrenjaninu, Milivoje Tomašević, novinar i pisac.

Gosti večeri su saradnici na izdanju Dragana Ilić, ko-urednik izdanja, Kristina Gašpar, gastro urednik izdanja i stručni saradnik, Danijela Paracki, dizajn knjige, magistar primenjen umetnosti i član ULUPUDS-a. Nakon razgovora o knjizi, uz čašu vina, svi prisutni će moći da isprobaju neke od specijaliteta iz knjige, koje će pripremati jedan od najpoznatijih srpskih kuvara, Dejan Ilić, profesionalni kuvar i karving majstor, nosilac srebrne medalje sa Svetskog kupa u karvingu 2014. godine.

Ulaz je slobodan, registracija je obavezna na mail office@skforum.at

 

Povezani tekstovi