Ilustracija Foto: Pixabay/RainWater_Gallery

Kako se navodi u saopštenju, investitor iz Topole planira da uloži 80 miliona dinara, a prethodno je obezbedio svu neophodnu dokumentaciju, a nedavno je zakupio i plac na Grzi na godinu dana od vlasnika iz sela Klačevica.

U saopštenju se navodi da investitor planira da počne radove 1. marta. „Ovih dana biće održan veliki skup građana na kome će biti izabran Krizni štab. Građani su spremni na preduzimanje radikalnim mera i ni po koju cenu neće dozvoliti privatizaciju reke Grze“, rekao je Ilić.

Alternativni parlament građana tražio je od ministra za zaštitu životne sredine Gorana Trivana da povuče potpis sa dozvole investitoru. Ministarstvo je odgovorili da nije ono izdalo dozvolu već Zavod za zaštitu prirode i lokalna samouprava u paraćinu.

„S obzirom da niej sprovedena kompletna procedura i da su načinjeni ozbiljni propusti pri izdavanju dozvole, insistiramo u ime građana opštine Paraćin da se procedura obnovi i u skladu sa njom organizuje javna rasprava koja je izostala“, naveo je Ilić. On je naveo da u Grzi živi osam specijalno zaštićenih i šest zaštićenih vrsta vodozemaca.

Povezani tekstovi