Ivanka Popović Foto: Medija centar

Manifestacija počinje 15. jula, a Popović je pre tri dana obavestila Univerzitet u Koimbri da ona neće biti deo delegacije, a razlog je što je Evropska univerzitetska sportska asocijacija odbila njen zahtev da Beogradski univerzitet plati direktno kotizaciju za svoje dve ekipe.

Ona je to zatražila, piše Blic, zato što dekani fakulteta čiji se studenti takmiče ne žele da imaju posla sa Sinišom Jasnićem.

Pošto je to odbijeno, Popović je obavestila organizatore igara da neće biti sportista sa Beogradskog univerziteta i zato njeno prisustvo nema svrhu.

Tako će ove godine biti prekršena praksa da rektor univerziteta koji je domaćin narednih igara predstavi svoj univerzitet, a Beograd je domaćin igara 2020. godine.

U delu pisma koje je objavio Blic navodi se da su povučeni članovi tima Beogradskog univerziteta – košarkaši i fudbaleri, jer univerzitet nije u mogućnosti da direktno plati participaciju.

„Želela bih još jednom da istaknem da nijedan drugi tim nije, niti će biti ovlašćen da učestvuje na igrama. Svaka nova registracija u istim ili novim sportovima u ime Beogradskog univerziteta trebalo bi i mora se smatrati kao prevara“, dodaje se u pismu Ivanke Popović.