RTS raspisuje javni konkurs za izbor pesme koja će predstavljati Srbiju na "Evroviziji" 1Foto: Logo

Radiotelevizija Srbije (RTS) potvrdila je učešće na „Pesmi Evrovizije“ u Holandiji 2020. godine i raspisuje javni konkurs za izbor kompozicije koja će predstavljati Srbiju na najgledanijem svetskom muzičkom takmičenju koje se održava u Roterdamu.

Konkurs je otvoren do 15. novembra 2019. godine. U saopštenju se navodi da RTS organizuje izbor predstavnika Srbije za međunarodno takmičenje „Pesma Evrovizije 2020“, koje će biti održano 12, 14. i 16. maja 2020. godine u organizaciji Evropske radiodifuzne unije (EBU).

Selekciona komisija sastavljena od muzičkih urednika RTS, od ukupnog broja blagovremeno pristiglih prijava po raspisanom konkursu, izabraće kompozicije rukovodeći se isključivo umetničkim kvalitetom tih kompozicija.

Ukoliko od pristiglih radova nijedna kompozicija ne bude ispunjavala potreban muzički kvalitet, RTS ima pravo da samostalno izabere kompoziciju.

Izbor kompozicije koja će predstavljati Srbiju i RTS na takmičenju za „Pesmu Evrovizije 2020“ obaviće stručni žiri sastavljen od eminentnih muzičkih i medijskih stvaralaca i publika na takmičenju – muzičkom festivalu, po evrovizijskom principu 50 odsto – 50 odsto.

Kompozicija koja bude imala najveći broj glasova po odluci stručnog žirija i publike biće predstavnik Republike Srbije na takmičenju za „Pesmu Evrovizije 2020“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.