Foto: N1

U umetničkom delu programa je nastupio Oliver NJego, a za građane Boljevca je organizovan i celovečernji koncert ovog umetnika sa Merimom NJegomir.

Specijalni gost Opštine, ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, na svečanosti je naglasio da Vlada Srbije nastoji da bude prisutna u svim regionima Srbije i da na različite načine podstiče njihov razvoj. Dokaz toga jeste i činjenica da je Ministarstvo državne uprave izdvojilo tri miliona dinara za opremanje sale Ustanove kulture, koja je ove godine rekonstruisana sredstvima iz pretpristupnih fondova EU, namenjenim prekograničnoj saradnji. To je, prema rečima ministra, još jedan pokazatelj koliko su za Srbiju značajne evropske integracije.

Predsednik Opštine Boljevac Nebojša Marjanović je istakao da je Boljevac već niz godina jedan od lidera u Srbiji u povlačenju sredstava iz IPA fondova. Na svečanosti su dodeljena i najviša opštinska priznanja. Septembarsku nagradu su dobili Košarkaški klub Rtanj, za plasman u Drugu mušku ligu Srbije, i Maja Konstandinović, učenica muzičke škole, za afirmaciju muzičkog nasleđa ovog područja na festivalima širom Srbije i uspehe postignute na prigodnim takmičenjima. Zahvalnica je pripala alpinisti Saši Panakidiću.

Ove godine su dodeljena i priznanja vojnicima koji su dobrovoljno služili vojni rok sa oružjem u periodu od 2011. do 2015. godine. Značke i Zahvalnice otadžbine je uručio pukovnik Nenad Marković, načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane u Nišu.

Dan opštine Boljevac obeležava se 10. septembra, kao značajan istorijski datum, kada je 1875. godine ovo mesto proglašeno varošicom, podseća lokalna samouprava.

Izložba slika Gorana Radovanovića

U okviru Septembarskih svečanosti povodom Dana opštine Boljevac, u Galeriji Kulturno-obrazovnog centra priređena je izložba slika Gorana Radovanovića, akademskog slikara, poreklom iz obližnjeg Krivog Vira. Izložba koja nosi naziv “Lik žene“ otvorena je još 30. avgusta, a boljevačka publika mogla je da pogleda ovu impresivnu postavku do 13. septembra.

Projekat „Boljevac – kapija Timočke Krajine“ je sufinansiran sredstvima Opštine Boljevac. Stavovi izneti u podržanom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.