Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Ljajić je najstarijim sugrađanima, koji su prisustvovali otvaranju sajma, preneo pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je zbog obaveza bio sprečen lično da im se obrati.

Prema njegovim rečima, Vučić je penzionerima uputio zahvalnost za teret reformi koji su podneli umanjenjem penzija.

Obezbedili smo da penzije budu redovne, da rastu u skladu sa realnim ekonomskim mogućnostima, rastom zaposlenosti i bruto domaćeg proizvoda, a ne kao u prošlosti da budu administrativna povećanja koju pojede inflacija, rekao je Ljajić.

Ljajić je rekao da su tri grupe problema koje muče najstarije sugrađane, a to su materijalno socijalni položaj, dostupnost usluga i socijalna uključenost.

Jaka ekonomija je najbolja socijalna politika, u suprotnom je to socijalna pomoć, rekao je Ljajić i naglasio da odlazak u penziju treba da znači samo više vremena da se uživa u godinama.

Đorđević je poručio da će briga o starima ostati prioritet Ministarstva rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja.

Vi ste zaslužili siguran, dostojanstven i kvalitetan život, rekao je Đorđević i naglasio da su hrabre odluke, koje je donela Vlada Srbije na čelu sa Vučićem, donele rezultate u oblasti ekonomije.