Foto: Ministarstvo prosvete

Kako se ističe u saopštenju Ministasrtva prosvete, Šarčević je ocenio da je Veliko Gradište primer dobre saradnje lokalne samouprave i Ministarstva prosvete.

„Danas smo razgovarali o mogućnostima ulaganja u infrastrukturu, odnosno, kako da pomognemo kada se završi objekat osnovne škole u Srednjevu. Bilo je reči i o mreži škola i dualnom obrazovanju imajući u vidu da Veliko Gradište ima dobar turistički potencijal“, rekao je Šarčević.

On je istakao da će nova mreža škola i uvođenje jednosmenskog rada pomoći najviše opštinama poput Velikog Gradišta, jer će učenici moći da se u školi i posle nastave bave sportom i dodatnim aktivnostima, dok će drugi objekti moći da se koriste za đački turizam i ekskurzije.

Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić rekao je da ta opština ulaže u obrazovanje, jer smatra da taj novac predstavlja investiciju, a ne trošak.

„Najbolje učenike nagrađujemo laptop računarima, sportskom opremom, pomažemo im da idu na takmičenja, a njihovi dobri rezultati i uspeh vide se prilikom upisa na fakultet“, kazao je on.