Foto: www.mc.rs

„Svi iskazi dosadašnjih svedoka potvrdili su da nema govora o organizovanom zločinu, već da je situacija tekla nekontrolisano i da se desilo ono što niko nije očekivao“, rekao je Šarović na konferenciji za medije povodom sudjenja u predmetu Srebrenica-Kravica.

On je najavio da će SRS prisustvovati svim sudjenjima za taj „navodni“ zločin u okolini Srebrenice.

„Mi smo do detalja objasnili kako se odigrao taj dogadjaj i kako su zapravo nakon ubistva srpskog policajca tekli dogadjaji“, kazao je Šarović.

Predsednik SRS-a Vojislav Šešelj izjavio je u februaru da su policajci kojima se sudi za zločin u selu Kravica kod Srebrenice „nevini“, i da je u pitanju „incident“, a ne ratni zločin.

Za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u mestu Kravice kraj Srebrenice u julu 1995. godine optuženi su bivši pripadnici Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske Nedeljko Milidragović, Aleksa Golijanin, Milivoje Batinica, Dragomir Parović, Aleksandar Dačević, Boro Miletić, Jovan Petrović i Vidoslav Vasić.

Po optužnici, oni su, zajedno s nepoznatim pripadnicima Specijalne brigade Republike Srpske, u halama Zemljoradničke zadruge i oko njih, u mestu Kravica, u julu 1995. godine učestvovali u ubistvu više stotina Bošnjaka.

Povezani tekstovi