„Osuđujući karikaturu, Ministarstvo i Pokrajinska vlada, se dobrovoljno preporučuju svome Vođi. Istovremeno, oni niti jedan jedini put nisu osudili svakodnevne fašističke naslovne stranice takozvanih tabloida i raznoraznih režimskih televizija, sa čijih se ekrana svakodnevno sipa otrovna mržnja prema svima koji se usuđuju da misle drugačije od Vođe i njegovih poltrona“, navode iz Saveza antifašista Vojvodine.

Dodaju da, istovremeno, to sve pravdaju tobožnjom brigom za slobodu medija, za javni moral i civilizacijske norme. Upravo oni koji svakoga dana sve čine da unište bilo kakve norme i bilo kakvo civilizovano ponašanje, uvodeći društvo u opasnu fazu “svedozvoljenosti”.

Još je zanimljivije da su i Ministarstvo, i Pokrajinska vlada, i “naprednjaci” na Koraksovoj karikaturi nekako videli i da Hitler nije Hitler već je to zapravo Aleksandar Vučić. Tom “podsvesnom omaškom” oni su zapravo pokazali pravu suštinu ovoga režima koji se sada nalazi u poodmakloj fazi fašistoidnosti, ističe se u saopštenju.

„Pripisivati drugome tuđe grehe i zločine, za sada samo u simboličkom smislu podseća na Hitlerovo paljenje Rajhstaga, koje je iskoristio za surovi obračun sa neistomišljenicima. Ukoliko se društvo pod hitno ne mobiliše protiv toga, neće proći dugo vremena da se sa reči pređe na dela i da razni “besni” psi budu pušteni sa lanaca“, navode antifašisti Vojvodine u svom saopštenju.

Sve se sve ovo dešava upravo 9. novembra, kada se obeležava Svetski dan borbe protiv fašizma i antisemitizma. Gnušanje izaziva činjenica da se na antifašističke tradicije i stradanja pozivaju upravo oni koji su devedesetih godina bili protagonisti miloševićevske profašističke politike etničkih čišćenja i genocida, dodaje se u saopštenju.

Savez antifašista Vojvodine izražava punu podršku dnevnom listu Danas i najboljem našem karikaturisti Predragu Koraksiću Koraksu. Koristimo se ovom prilikom i da podsetimo na Koraksove reči: “Ispratio sam Miloševića, Koštunicu, Tadića, ispratiću i Vučića”, zaključuje se u saopštenju Saveza antifašista Vojvodine.