Sejdinoviću pretnje na Fejsbuku 1Foto: Medija centar

Ispod fotografije je napisano: „Nedime Sejdimoviću, toliko nesnosno provociraš običan svet da ako ti neko izvuče uši ne čudi se. Ne odobravamo nikako, ali ne bi ni digli glas. Takav hohštapler i bitanga skoro nije viđena čak ni na Soroševom platnom spisku. Nedim je predsednik NDNV („Nezavisno“ društvo novinara Vojvodine), muslimanski ekstemista i srbomrzac“.

Nepoznati učinilac, autor predmetne objave, je ugrozio sigurnost Sejdinovića pretnjom da će napasti na njegovo telo čime je počinio krivično delo Ugrožavanje sigurnosti na štetu novinara iz člana 138. stav 3. Krivičnog zakonika.

Takođe, nepoznati učinilac, autor predmetne objave, učinio je dostupnim Sejdinovićevu fotografije ispod koje je ostavio komentar da je Sejdinović „muslimanski ekstremista i srbomrzac“, i na taj način podstakao mržnju i diskriminaciju.

To je rezultiralo velikim brojem komentara u kojima se oštećeni najgrublje vređa i poziva se na njegovo proterivanje.Na taj način počinjeno krivično delo Rasna i druga diskriminacija iz člana 387. stav 4. Krivičnog zakonika.

Zbog ove objave podneta je krivična prijava. Nije prvi put da su Sejdinovuiću upućene pretnje preko Fejsbuka, a sve je prijavljeno Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal.