SINOS: TV Pink da se izvini Žaklini Tatalović 1Foto: Medija centar

Sindikat novinara Srbije (SINOS) uputio je javni protest Televiziji Pink i Verici Bradić, voditeljki emisije „Hit Tvit“ jer nisu sinoć sprečili pevača  Acu Lukasa  da primitivno vređa novinarku N1 Žaklinu Tatalović.

Kako je saopšteno, SINOS je pozivao državne funkcionere i javne ličnosti, inače česte goste Pink televizije, da osude govor mržnje i verbalno nasilje kojem je bila izložena naša  koleginica.

– Pozivamo, takođe, Regulatorno  telo za elektronske medije (REM) da reaguje povodom zloupotrebe nacionalne frekvencije  za  napade na druge novinare i medijske kuće, rečeno je u saopštenju.

Sindikat novinara Srbije pozivao je Tv Pink da se javno izvini novinarki Žaklini Tatalović jer kao emiter odgovara za sadržaj emisija i štetu koju nanosi – u  ovom slučaju brutalnim vređanjem koleginice Tatalović.

Televizija Pink saopštila je danas da ta televizija nema obavezu da objašnjava da li deli ili ne deli stavove gostiju u emisijama, a medijska je činjenica da ti stavovi u nekim slučajevima mogu biti i uvredljivi i da su to situacije koje je u živim emisijama nemoguće izbeći.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “SINOS: TV Pink da se izvini Žaklini Tatalović”

  1. Sporna televizija PINK i služi za lično vređanje. A šta je sa kolektivnim vređanjem inteligencije ?

  2. Nemam ništa protiv Verice Bradić, za koju mislim da solidno obavlja svoj posao ali, nikada mi neće biti jasno zašto se u programe, pored ljudi, koji intelektualno i na svaki drugi način nešto znače i predstavljaju ličnosti od integriteta, pozivaju ljude poput Cece, Ace Lukaca, ili neko od učesnika onih „kultnih“ emisija, kakve su „Zadruga“ ili „Parovi“?! Da li joj vlasnik te televizije bira goste, sa ciljem da izreklamira djubre koje se svakodnevno emituje na njegovoj televiziji, ili goste bira sama po svom nahodjenju?! Neverovatno je da pored visokih političara, doktora ili naučnika sedi Lepa Brena ili ćerka Cece Ražnjatović.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.