Sloga: Eksplozije u Slobodi ozbiljno upozoravaju da je odbrambena industrija u katastrofalnom stanju 1Foto: AirWolf/Vikipedija

Posle serije eksplozija u čačanskoj Slobodi, sada je već očigledno da ta kompanija ima ozbiljnih problema sa bezbednom proizvodnjom, zastarelom opremom i nedovoljno kvalifikovanom radnom snagom, ukazuje danas u saopštenju Sindikat industrijskih radnika Sloga.

Eksplozije u čačanskoj Slobodi, kako se napominje, „ozbiljno nas upozoravaju da nam je odbrambena industrija u katastrofalnom stanju i da bi proizvodnju barutnih i eksplozivnih proizvoda trebalo odmah zaustaviti kako bi se spasili životi radnika i imovina građana oko objekata proizvodnje“.

Nažalost, dodaje se u saopštenju, ovo nije izolovan slučaj, „već je on vidljiv i u celokupnoj namenskoj industriji koja se godinama unazad od strane tajkuna i u sprezi sa političarima opasno pljačka i čerupa“.

S druge strane, ulaganja u bezbednost radnika i proizvodnih pogona su na minimumu ili ih nema, konstatuje se u saopštenju i podseća da je „afera Krušik školski primer pljačke koja je još uvek bez epiloga“.

Ona se „direktno povezujed sa vrhom države, odnosno aktuelnim ministrom odbrane Nebojšom Stefanovićem“, naglašava Sloga.

„Da ima razloga za zabrinutost zbog (ne)bezbednosti radnika u celokupnoj namenskoj“, ovaj sindikat ističe „neverovatan primer oholosti, neodgovornosti i bahatosti u kompaniji Milan Blagojević u Lučanima“.

U tojj kompaniji i dalje „rukovodi Radoš Milovanović, direktor koji je još 2004. godine penzionisan, ali je kroz menadžerski ugovor sa Ministarstvom odbrane i dalje na čelu fabrike, iako je pod njegovim upravljanjem do sada smrtno stradalo više od 20 radnika“, zaključuje Sloga.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Sloga: Eksplozije u Slobodi ozbiljno upozoravaju da je odbrambena industrija u katastrofalnom stanju”

  1. Nama je sve u katastrofalnom stanju. Zdravsto, sudstvo, skolstvo, to malo industije sto je ostalo. Sve je na tako primitivnom i zaostalom nivou. Pa i drzava je u katastrofalnom stanju. No, bese mi smo ekonomski tigar?

  2. Gospodo sindikalci ove eksplozije u Slobodi nemaju nikakve veze sa proizvodnjom.Sto se proizvodnje u Slobodi tice dosta je sigurna i osavremljevna.U kompaniji postoje drugi problemi nevezani sa direktnom proizvodnjom.Nadzorni odbor kompanije je skup nesposobnih oficira a posledice njihovog rada je sve ostalo.

  3. – A od kada je to „odbrambena industrija“ u katastrofalnom stanju – od 2000. , od 2008. ili od 2012. !?
    – I zbog čega – zbog loših radnika, zbog lošeg menadžemanta ili zbog loše tehnologije i-ili organizacije !?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.