Smajlović: Grozan odnos prema medijima 1Foto: FoNet / Pres centar Beograd

Mnoge stvari u našem novinarstvu su greške urednika, a ne novinara. Ne volim kad se to ponižavanje novinara na terenu radi, urednici su krivi, nisu krivi novinari, rekla je Smajlović.  Razumem frustracije političara sa novinarima. Nisam sigurna – da sam političar – da bih se ponašala principijelnije, rekla je Smajlović.

Nama nedostaje i kritike novinara, međusobne, dodala je ona.

Prema njenim rečima, ružno je kada Aleksandar Vučić prigovara koleginicama sa RTS kad su izrazile solidarnost sa Natašom Jeremić kada je potpredsednik njegove stranke optužio nju da je vođa narko-klana, a sada je počelo da ljudi iz SNS govore – gde je solidarnost novinara sa kolegama sa Pinka, Studija B, a sa druge strane im smeta solidarnost sa Natašom Jeremić.

Svi političari će pokušati da izazovu razor među novinarima, ne znam samo zašto novinari na to pristaju, rekla je Smajlović.

Smajlović je izrazila nadu da Siniša Mali neće biti gradonačelnik, jer postoji mnogo razloga za to, ali ne očekujem velike promene u načinu na koji će Skupština Grada da radi i način na koji će SNS i SPS obavljati vlast.

O Ireni Vujović ne znam gotovo ništa, rekla je Smajlović, navodeći da se o njoj priča.