Smanjuje se broj novozaraženih u Boru i Negotinu 1Negotin Foto: J.B. K.

Tri puta je više izlečenih nego novozaraženih, prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ iz Zaječara, čime se i broj aktivno pozitivnih u Boru smanjuje.

Kako je saopštio gradski Štab za vanredne situacije u Boru je zabeleženo pet novih slučajeva zaražavanja korona virusom, od virusne infekcije se oporavilo 17 osoba i na teritoriji grada je 218 aktivno zaraženih.

Od 38 bolesnika koliko je hospitalizovano na kovid odeljenjima borske Opšte bolnice, na virus je pozitivno 37. Manji je i broj pregleda u kovid ambulanti „Rudar“ u kojoj se juče na prvi pregled javilo 14, a na kontrolni 21 pacijent, dok je na prijemnim bolničkim odeljenjima obavljeno 27 pregleda.

U Negotinu je u poslednja 72 sata testirano 218 osoba, a na virus korona pozitivno je 23, objavio je NG portal. Najmlađi novoinficirani su dve srednjoškolke stare 16 i 7 godina, a najstariji zaraženi pacijent ima 81 godinu. Na lečenju u negotinskoj bolnici na kovid odeljenjima je 26 bolesnika sa pneumonijom i njih 18 je na kiseoničkoj potpori, šest pacijenata je primljeno na lečenje, pet otpušteno, a jedan preminuo od posledica virusne infekcije.

U kovid ambulanti je obavljeno 40 prvih i 26 kontrolnih pregleda. Za devet dana ovog meseca registrovano su 52 nova slučaja zaražavanja korona virusom.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.