SPC: Pogoršano zdravstveno stanje patrijarha Irineja 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Informativna služba Srpske pravoslavne crkve (SPC) potvrdila je da je zdravstveno stanje patrijarha Irineja pogoršano. Podsetimo, patrijarh je prethodno hospitalizovan u Vojnoj bolnici Кaraburma zbog infekcije virusa kovid 19.

„U ranim jutarnjim časovima 15. novembra 2020. godine ispoljili su se simptomi i znaci pogoršanja hronične srčane slabosti. Na primenjene mere lečenja stanje Njegove Svetosti se stabilizuje“, navedeno je u saopštenju.

SPC je dodala da konzilijum lekara specijalista kontinuirano prati zdravstveno stanje Patrijarha Irineja.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je patrijarhu srpskom Irineju, koji se nalazi u Vojnoj bolnici Karaburma zbog infekcije korona virusom, poručio da je celokupan narod uz njega i da Srbiji i srpskom narodu nikad nije bio potrebniji.

„Vaša svetosti, celokupan naš narod je uz vas. Srbiji i srpskom narodu nikada niste bili potrebniji. Molimo se Bogu za vaše zdravlje i uspešan oporavak. Izdržite i pobedite opaku bolest“, poručio je Vučić na inastagram nalogu Budućnost Srbije.

Informativna služba Srpske pravoslavne crkve saopštila je danas da su kod patrijarha jutros ispoljeni simptomi i znaci pogoršanja hronične srčane slabosti i da se na primenjene mere lečenja stanje stabilizuje.

Patrijarh srpski Irinej pozitivan je od 4. novembra na korona virus i hospitalizovan u bolnici u Beogradu.

Vladika Stefan Šarić, vikarni episkop patrijarha Irineja i starešina Hrama Svetog Save, juče je istakao da je stanje Irineja dobro i precizirao je da nema nikakvih loših informacija, da je sve u najboljem redu, ali da patrijarh ostaje u bolnici jer SPC i lekari žele da se ispoštuje procedura da se njegovo zdravstveno stanje prati 14 dana.

Patrijarh srpski Irinej je u avgustu ove godine napunio 90 godina.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

21 reagovanja na “SPC: Pogoršano zdravstveno stanje patrijarha Irineja”

  1. Ne sećam se da sam delegirao svoje mišljenje predsedniku republike da ga može umesto mene izjavljivati.

  2. AВ е, не можеш ти да говориш у име целог српског народа!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.