U finalnoj takmičarskoj sesiji učestvovalo je 17 srednjoškolskih ekipa iz Beograda, Niša, Soko Banje, Leskovca, Knjaževca, Novog Sada, Pančeva i Aranđelovca. U mnoštvu izloženih ideja i rešenja dominirale su prezentacije vezane za izgradnju velnes i luksuznih hotela i motela, kao i dodatnih ski-staza, uz proširenje sadržaja na postojećem gradskom skijalištu. Odlukom žirija najkreativnije radove imao je tim iz Ugostiteljsko-turističke škole iz Niša, drugoplasirani su takmičari iz beogradske Srednje škole za ekonomiju, pravo i administraciju, dok su treće mesto podelile ekipe Tehničke škole iz Soko Banje i Turističke škole iz Novog Beograda.

– Takmičenje srednjoškolaca bila je dobra prilika da se sa potencijalima zlatarskog kraja upoznaju i mladi ljudi koji će se u perspektivi baviti turizmom, kao i brojni drugi gosti i ugledne zvanice prisutne na događaju, čiji je odličan domaćin bio Univerzitet „Singidunum“. Bilo je zadovoljstvo čuti zanimljive učeničke predloge kako rešiti aktuelne probleme na teritoriji naše opštine i u kom pravcu bi trebalo da se odvija njen turistički razvoj. Đaci su u svojim prezentacijama bili kreativni i maštoviti, ali i pomalo nerealni jer njihovi projekti iziskuju ogromna finansijska sredstva koja Nova Varoš nema, kaže Ivana Novaković, direktorka TSC i inicijatorka takmičenja i ističe:

– Ovu, kao sve druge manifestacije, organizujemo sa idejom da na što bolji način promovišemo vizuelni identitet Zlatara i čitavog kraja, sa krajnjim ciljem da konačno postanemo prepoznatljivi i povratimo ugled i mesto na turističkom mapi Srbije.