SSP: Nepotrebna kupovina novih mernih stanica, novac usmeriti na rešavanje izvora zagađenja 1Foto: Logo

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da Beogradu nije potrebna kupovina mernih stanica za zagađenje vazduha, već da je taj novac mogao da se usmeri na rešavanje izvora zagađenja – „elektrane, individualna ložišta i saobraćaj“.

„Beograd je i zvanično jedan od najzagađenijih gradova na svetu. Umesto da radi na rešavanju ovog problema, gradska vlast je potrosila 400 miliona dinara, koliko iznosi godišnji budžet Agencije za žaštitu životne sredine, na nabavku novih 20 mernih stanica pored postojećih 16“, navodi se u saopštenju Odbora SSP za ekologiju i životnu sredinu.

SSP je navela da su najveći izvor zagađenja elektrane u Obrenovcu i Kolubari, 300.000 individualnih kućnih ložišta i saobraćaj.

„Da režim zaista vodi računa o zdravlju Beograđana, ovaj novac je mogao da se usmeri na rešavanje izvora zagađenja – subvencije za zamenu kućnih ložišta, kupovinu eko vozila, stavljanje filtera i zabrana korišćenja lošeg uglja, ili za finansiranje pošumljavanja i ozelenjivanja Beograda“, rečeno je u saopštenju.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.