Foto: B. Cvejić
Vuk Lakovic

Vuk Laković, student Pravnog fakulteta, ističe za naš list da  zna da će spomenik biti rekonstruisan, ali ne zna u kom će stanju biti vraćen na svoje postolje.

– Ne bi me čudilo da mu stave fantomku na glavu ili kajlu ili tako nešto. Kad može Trg Republike ovako da izgleda može i Pobednik da nosi fantomku, što da ne?!, navodi Laković.

Igor Ar

Igor Aranđelović, konsultant, misli da će biti vraćen na staro mesto i nada se da će biti makar isti kao što je bio, samo očišćen ili eventualno učvršćen, jer je čuo da mu nešto fali.

– Ali šta se sve dešava ne bi bilo ništa nenormalno da nešto naprave sa njim što niko ne očekuje, napominje Aranđelović.

Andjela

Anđeli Kovačević, studentkinji Filološkog fakulteta, ne sviđa se ništa od ovoga što se trenutno odvija u Beogradu, nikakve promene.

– Ni kako su sredili Trg, ni kako sređuju Kalemegdan, kaže ona.

ana

Ana Rogić, takođe studentkinja Filološkog fakulteta, ističe u anketi za naš list da su Trg radili nekoliko puta i sve iznova, a više joj se sviđao stari Trg.

– Imao je više zelenila i bio je lepše uređen. Što se tiče Pobednika, nadam se, ako ga već rade, da će ga vratiti, jer je on simbol Beograda. Ostavila bih ga, možda, i ovakvog kao simbol sećanja na to šta se sve izdešavalo, ukazuje studentkinja.

Sandra M

Sandra Milinković, koja u Boegradu boravi kao turistkinja iz Belgije, kaže da prilično dobro zna Beograd.

– Drago mi je čuti da će biti rekonstrukcija i nadam se da će biti još zgodniji i i dalje izazivati divljenje, napominje Milinković.

Dragan Gr

Dragan Gradić, oficir u penziji, misli da će Pobednik biti vraćen na isto mesto i u mnogo boljem stanju nego što je sada.

– Rekonstrukcija svakog spomenika u Beogradu organizovano se odrađuje, smatra ovaj penzioner.

Povezani tekstovi