Šta kažu građani o uklanjanju Pobednika? 1Foto: B. Cvejić
Šta kažu građani o uklanjanju Pobednika? 2
Vuk Lakovic

Vuk Laković, student Pravnog fakulteta, ističe za naš list da  zna da će spomenik biti rekonstruisan, ali ne zna u kom će stanju biti vraćen na svoje postolje.

– Ne bi me čudilo da mu stave fantomku na glavu ili kajlu ili tako nešto. Kad može Trg Republike ovako da izgleda može i Pobednik da nosi fantomku, što da ne?!, navodi Laković.

Šta kažu građani o uklanjanju Pobednika? 3
Igor Ar

Igor Aranđelović, konsultant, misli da će biti vraćen na staro mesto i nada se da će biti makar isti kao što je bio, samo očišćen ili eventualno učvršćen, jer je čuo da mu nešto fali.

– Ali šta se sve dešava ne bi bilo ništa nenormalno da nešto naprave sa njim što niko ne očekuje, napominje Aranđelović.

Šta kažu građani o uklanjanju Pobednika? 4
Andjela

Anđeli Kovačević, studentkinji Filološkog fakulteta, ne sviđa se ništa od ovoga što se trenutno odvija u Beogradu, nikakve promene.

– Ni kako su sredili Trg, ni kako sređuju Kalemegdan, kaže ona.

Šta kažu građani o uklanjanju Pobednika? 5
ana

Ana Rogić, takođe studentkinja Filološkog fakulteta, ističe u anketi za naš list da su Trg radili nekoliko puta i sve iznova, a više joj se sviđao stari Trg.

– Imao je više zelenila i bio je lepše uređen. Što se tiče Pobednika, nadam se, ako ga već rade, da će ga vratiti, jer je on simbol Beograda. Ostavila bih ga, možda, i ovakvog kao simbol sećanja na to šta se sve izdešavalo, ukazuje studentkinja.

Šta kažu građani o uklanjanju Pobednika? 6
Sandra M

Sandra Milinković, koja u Boegradu boravi kao turistkinja iz Belgije, kaže da prilično dobro zna Beograd.

– Drago mi je čuti da će biti rekonstrukcija i nadam se da će biti još zgodniji i i dalje izazivati divljenje, napominje Milinković.

Šta kažu građani o uklanjanju Pobednika? 7
Dragan Gr

Dragan Gradić, oficir u penziji, misli da će Pobednik biti vraćen na isto mesto i u mnogo boljem stanju nego što je sada.

– Rekonstrukcija svakog spomenika u Beogradu organizovano se odrađuje, smatra ovaj penzioner.