Najčitanije rubrike u ovom periodu bile su Politika, Kolumne i Ekonomija, a od kolumnista posetioci sajta najviše su otvarali tekstove Svetislava Basare.

U poslednjih godinu dana najčitanija bila je dnevna agencijska vest sa naslovom “Uhapšene dve osobe zbog otmice”. Reč je o vesti da su Ministarstvo unutrašnjih poslova Uprave kriminalističke policije i policijskih uprava u Beogradu, Kraljevu i Kragujevcu zajedničkim snagama rasvelili otmicu pedesetogodišnjeg muškarca.

“Uhapšene su dve osobe, zbog postojanja osnova sumnje da su počinile ovo krivično delo, saopšteno je iz MUP-a. Sumnja se da su Z. J. (1970) iz Kuršumlije i I. S. (1975) iz Beograda, 17. aprila ove godine na području Raške oteli oštećenog, odveli ga u kuću na području Aranđelovca, a potom tražili otkup. Policija ih je uhapsila u Beogradu prilikom primopredaje novca”, glasila je najčitanija vest na našem portalu.

Na drugom mestu našlo se istraživanje javnog mnjenja, rađeno za Danas, nekoliko dana uoči prolećnih izbora za Skupštinu grada Beograda, a čiji je naslov bio “Šapiću u Novom Beogradu 2,6 odsto, Đilas na Vračaru 30 odsto”.

Treća pozicija po čitanosti je lični stav Živomira Tešića, politikologa u penziji, “Ko nam je podmetnuo Beograd na vodi”.

Sledi tekst Marka Jakšića “Džaba histerija Vučićevića na Pinku – Andrej je, ipak, bio u Mitrovici”, potom naslov “Stambolić: Vučić bi trebalo da se zamisli nad Legijinom slobodom”, te izveštavanje iz minuta u minut na dan održavanja beogradskih izbora.

U “top deset” su u i autorski tekst glumca Čedomira Petrovića, inače sina Miodraga Petrovića Čkalje – “Pa, priznajmo Kosovo”, “Vlasnici TV N1 kupili Pink BiH i Pink Montenegro”, “Slučaj Vučić” Viktora Ivančića i “Koje su javne ličnosti podržale SNS”.

Trend rasta na društvenim mrežama

Nalozi lista Danas na društvenim mrežama Fejsbuk, Tviter i Instagram u poslednje dve godine beleže konstantni trend ubrzanog rasta broja pratilaca. Na Fejsbuku je Danas do sada “lajkovalo” više od 51.000 ljudi, na Tviteru nas prati oko 103.000, a na Instagramu, kao “najmlađoj” mreži, prešli smo broj 6.500.