Startap za kreiranje 3D virtuelnih sajtova pobednik izazova Ambasade Nemačke u Beogradu 1Foto: Pixabay/rawpixel

Startap tima „Futuring“ iz Beograda, specijalizovan za kreiranje 3D virtuelnih sajtova, odabran je za pobednika u izazovu „Open Innovation Lab“, koji je uključio srpsku tehnološku i startap zajednicu.

Projekat je odabran kao digitalno rešenje koje najbolje predstavlja efekte projekata realizovanih tokom dve decenije Nemačko-srpske razvojne saradnje, saopštila je danas nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ).

„Naša ideja je da na moderan način kroz virtuelni 3D prostor predstavimo projekte koji najbolje prikazuju delotvornost ove saradnje, kao i da kreiramo jednostavan pretraživač na kome će široj javnosti biti dostupni svi projekti. Radili smo sa mentorima koji su nam dali odlične sugestije za bolje prezentovanje i pomogli da shvatimo rad i potrebe promocije jednog tako velikog sistema“, rekao je predstavnik pobedničkog tima „Futuring“, Ivan Pantović.

Ovaj tim dobio je nagradni fond od 20.000 evra koji će biti iskorišćen za dalji razvoj pobedničkog projekta.

Povodom obeležavanja 20 godina Nemačko-srpske razvojne saradnje, izazov je organizovala Ambasada Nemačke u Beogradu zajedno sa svojim partnerskim organizacijama, Nemačko-srpskom inicijativom za održivi rast i zapošljavanje, GIZ-om i Nemačkom razvojnom bankom (KfW), a u saradnji sa Startit-om.

Žiri su činili predstavnici Ambasade Nemačke, Nemačko-srpske inicijative za održivi rast i zapošljavanje, GIZ-a i KfW-a.

U finalu izazova svoje projekte su predstavila četiri tima.

Timovi „Futuring“ i „Sons of Pitches“ predstavili su slična rešenja u oblasti digitalnih 360 stepeni tura u kojima publiku provode kroz najvažnije rezultate Nemačko-srpske razvojne saradnje.

Tim „Dream Media Group“ je predstavio portal „Ljudi iza brojeva“, koji sadrži video snimke učesnika projekata.

Tim „Presta“ je prezentovao sajt koji prikazuje podatke i ključne reči o najznačajnijim efektima projekata ove saradnje na interaktivnoj mapi Srbije.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Startap za kreiranje 3D virtuelnih sajtova pobednik izazova Ambasade Nemačke u Beogradu”

  1. Biomasa zaista vredi, ali je treba konačno proizvoditi i koristiti u većim količinama i kao domaci proizvod upotrebiti za jacan je ekonomije, imamo sve, samo treba pokrenuti biznis

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.