Stefanović: Imamo šansu da budemo među onima koji su se najbolje izborili sa pandemijom 1Nebojša Stefanović Foto: FoNet/ MUP

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović zahvalio je danas građanima koji su u potpunosti poštovali sve mere i naglasio da zahvaljujući njihovoj ozbiljnosti Srbija ima šansu da bude među onim državama u svetu koje su se najbolje izborile sa pandemijom.

Stefanović je za Radio Beograd 1 istakao da bi svi trebalo da ostanu disciplinovani, kako bi se epidemija što pre završila.

On je naveo da su lekarski timovi učinili sve da spreče masovno širenje epidemijei i da je održana stabilnost zdravstenog sistema. Srbija je bila, precizirao je, ozbiljna i odgovorna, i „donosila je mere koje su uspele da zaštite zdravlje ljudi“.

Stefanović je rekao da je policija potpuno spremna za regulisanje do sada najduže zabrane kretanja. „Trudimo se da svi policajci koji nisu u smeni i nemaju drugih zadataka, budu uključeni u kontrolu policijskog časa na ozbiljan i odgovoran način“, rekao je Stefanović.

Može se računati, dodao je, „na ceo sastav ministarstva“, osim onih, kako je objasnio, „koje smo taktički poslali na godišnji odmor da bismo imali svežinu“.

Stefanović je naveo da je kod oko 180 pripadnika MUP potvrđeno prisustvo korona virusa, da su stabilno oni koji su u bolnici, kao i da će „možda biti kolega kod kojih će se razviti situacija“.

To je posledica „užasno teškog posla“ koji policajci obavljaju, jer su pored kontrole na punktovima, kontrole samoizolacije i svih redovnih aktivnosti, policajci kao volonteri uključeni u donošenje pomoći penzionerima i drugim građanima, rekao je Stefanović.

Stefanović je podsetio da su do sada preminula četiri pripradnika MUP i ukazao da su oni koji obavljaju zadatke izloženiji riziku, ali da se i dalje strogo vodi računa o njihovom zdravlju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

14 reagovanja na “Stefanović: Imamo šansu da budemo među onima koji su se najbolje izborili sa pandemijom”

  1. Ajde malisa, ne pricaj besmislice, gde smo mi od uspesnog upravljanja pandemijom….pogledaj Hrvatsku, Sloveniju, Austriju, Madjarsku….

  2. Zašto se državni zvaničnici šale na tako grub način, u ovom po državu osetljivom trenutku? Nije pristojno iako verujem da je korisno po rejting vladajuće nomenklature.

  3. I ako svi pomremo ova bagra će se hvaliti kako su najuspešniji. Srbi, ako ima u vama i trunke časti i poštenja , ne dajte ovima da ostanu ni dan na vlast nakon završetka vanrednog stanja.Svi do jednog na doživotnu robiju sa teškim radom.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.