Stojana Veljković: Počeli su da mi ruše kuću 1Stojana Veljković

Ona godinama vodi spor sa državam, međutim, iako je sudski proces u toku, bageri su od jutros ispred njene kuće a vlasti očigledno nisu odustale u nameri da ruše sve što im se nađe na putu, ne bili ostvarile svoje zamisli.

– Bager je jutros stao ispred moje kuće, a ljudi su mi ušli u dvorište. Rekla sam im da je to privatan posed, da nemaju pravo ništa da rade. Izašli su iz dvorišta i počeli da kopaju rupu ispred kapije. Srušili su ogradu, kapiju, prokopali betonski prilaz i bojim se da će sada i kuću da mi sruše – rakla nam je Veljković uplašeno. Ispred njenog dvorišta trenutno se nalazi ogromna rupa, a radnici su joj rekli da kopaju zbog vode i vodovoda.

– Kakav vodovod? Pa ni jedne kuće oko mene nema, kome ovde treba vodovod? Očigledno je da su došli da mi sruše kuću i izbace mene i decu na ulicu – kroz suze nam govori.

Stojana Veljković nema komšije, jer su vlasnici svih kuća oko njene sklopili dogovor sa državom i prodali kuće koje su u međuvremenu porušene, jer se nalaze na trasi budućeg Koridora 11. Stojana je za N1 prošle godine rekla da je njoj ponuđeno svega 3,4 miliona dinara, dok su vlasnici okolnih kuća dobili znatno više.

Problem je u tome što je parcela na kojoj se nalazi njena kuća uknjižena kao poljoprivredno zemljište, iako ona plaća porez za građevinsko. Što se države tiče, ona kuću i nema, iako na nju plaća porez kao i sve ostale dažbine, uključujući i Infostan, čije usluge nema već godinu dana.

Ona je rekla je kako je glasala za Vučića i da se nije nadala ovakom ishodu. Nakon što je njena priča izašla u javnost, predsednik Srbije je odmah pozvao direktora Puteva Srbije Zorana Drobnjaka koji je posetio Stojanu Veljković, izjavivši da su postigli dogovor (za kuću je tražila 10 miliona dinara). Međutim, naša sagovornica tvrdi da ju je direktor Puteva Srbije izigrao. Drobnjak je u izjavi za Danas rekao da je postignut dogovor da se proces završi na sudu. Međutim, iako on još traje, nadležne to nije sprečilo da pošalju bagere ispred kuće Sojane Veljković.

Ona ističe za Danas da je duboko razočarana u Aleksandra Vučića, i da mu kampanja u kojoj obećava bolju budućnost Srbije neće uspeti, jer „jedino što on radi je obmanjivanje naroda“.

– Reći ću i Vučiću i Drobnjaku u lice da su lažovi, pa nek trpim posledice. Borim se za svoju decu, ja nemam šta da izgubim – zaključila je Stojana Veljković.