Foto: Pixabay/F1Digitals

Stevanović je za agenciju Beta izjavio da su u svim srednjim školama u Pčinjskom okrugu formirana odeljenja kako je planirano, osim u Trgovištu, gde ima jedno odeljenje manje, i u Preševu gde će biti jedno odeljenje više.

Dodao je i da se u svakoj generaciji na području tog okruga upisuje od 30 do 100 učenika manje u odnosu na prethodnu generaciju.

„Odeljenja u srednjim školama su formirana uglavnom kako je i planirano, osim što u njima uglavnom ima manje učenika od punog kapaciteta. Smanjenje broja odeljenja imamo samo u Trgovištu, gde je od ove godine ukinut smer ‘trgovac’, jer nije bilo zainteresovanih učenika, tako da je ostalo samo jedno odeljenje u srednjoj školi smera ‘ekonomski tehničar’, i to od prvog do četvrtog razreda“, kazao je Stevanović.

Stevanović je rekao da je jedno odeljenje više od planiranog formirano u preševskoj srednjoj Tehničkoj školi u nastavi na albanskom jeziku, u kojoj će biti sedam u osnosu na planiranih šest odeljenja, uz još šest odeljenja u nastavi na albanskom jeziku u Gimnaziji „Skenderbeg“, dok je u obe škole opstalo i po jedno odeljenje sa nastavom na srpskom jeziku, iako sa manjim brojem učenika.

„U Vladičinom Hanu imamo sedam odeljenja u srednjim školama, kako je i planirano, a to je jedno odeljenje više u odnosu na prethodnu godinu. U Bosilegradu su tri odeljenja u srednjoj školi, od kojih je jedno sa nastavom na bugarskom jeziku. U Bujanovcu imamo četiri odeljenja sa nastavom na srpskom jeziku i osam odeljenja sa nastavom na albanskom jeziku“, rekao je Stevanović.

On je naveo da je u srednjim školama u Vranju planirano ukupno 31 odeljenje, kao i da postoji problem sa formiranjem odeljenja u Hemijsko-tehnološkoj i Poljoprivredno-veterinarskoj školi jer učenici koji su se bili upisali nisu predali dokumenta za upis.

Povezani tekstovi