Tadić: Nisu me iznenadile pretnje 1Foto Stanislav Milojkovic

Nisam iznenađen, živim sa pretnjama već 15 godina, kaže za televiziju N1 bivši predsednik Srbije Boris Tadić za N1, protiv koga su, posle pravosnažne presude Ratku Mladiću, u Beogradu i Banjaluci osvanuli grafiti i plakati sa pozivima na smrt

Bivši predsednik Srbije ima vojno obezbeđenje i kaže da je još 2004. godine znao šta ga čeka. Pretnje ga nisu iznenadile, dobija ih svaki dan preko društvenih mreža i, kako tvrdi, njegove odluke bile su poštovanje zakona Srbije.

„Ja ne odustajem ni od jedne svoje odluke, ni saradnje sa Haškim tribunalom, stojim iza svake svoje odluke, znao sam da ću to trpeti i u budućnosti i ničeg ne da se ne stidim, nego bih opet to uradio, jer je to poštovanje zakona i to je jedini način da se mi iscelimo kao narod, da se suočimo sa prošlošću, a to što se neki drugi u Bosni ili Hrvatskoj ne suočavaju sa prošlošću, to ne znači da mi treba da se ponašamo kao oni“, kaže Tadić.

Pretnje su osvanule u centru Beograda, ali u Banjaluci, a pravnici strahuju da će tužilaštvo ostati nemo.

„Mi nismo pravili Velju Nevolju, mi nismo pravili političke grupe koje su batinale političke protivnike, niti navijačke grupe ono što su radile, a Vučić na jedan bizaran način prikazivao na medijima i govorio na medijima sa ljudskim mesom da ne pominjem i ne ulazim u tu bizarnost, mi smo to iskreno radili i opet bi to radili“, kaže Tadić.

Aktuelni predsednik Srbije traži od nadležnih državnih organa da u najkraćem roku pronađu osobu ili osobe koje su učestvovale u pisanju grafita.

„Skaradno je kada Vučić kaže svako ima pravo na svoje mišljenje i ne sme da trpi pretnje smrću zbog toga, ovde se ne radi o drugačijem mišljenju, ovde se radi o bazičnom mišljenju, principima i vrednostima jednog društva. Radi se o različitom viđenju života, ne možete huškati ljude na ubistvo, jedne na druge, ne možete deliti društvo, jer to nas uvodi sve zajedno u potpunu katastrofu“, kaže Tadić.

Potpredsednica Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta direktno je na društvenim mrežama uperila prstom u Borisa Tadića i poručila da je on kriv zato što je Ratko Mladić dobio doživotnu kaznu zatvora.

Radeta je inače jedna od osoba koju Hag i dalje traži, a ona se, kako tvrdi, neće odazvati, jer poštuje zakone Srbije.

Vučić traži pronalaženje krivaca

Srbija je zemlja u kojoj moraju da se poštuju zakoni, ali i demokratske slobode, poručio je predsednik Aleksandar Vučić.

Predsednik Vučić je, u izjavi Tanjugu, naglasio da upravo zato smatra da su grafiti mržnje i pretnje upućene bivšem predsedniku Srbije i predsedniku SDS-a Borisu Tadiću apsolutno nedopustivi, preneo je RTS.

Zatražio je od nadležnih državnih organa da u najkraćem mogućem roku pronađu osobu ili osobe koje su učestvovale u pisanju tih grafita.

„Srbija je zemlja u kojoj niko ne sme ni da strada ni da ispašta zbog toga što ima drugačiji politički stav ili mišljenje i po tom pitanju ne sme i ne može da postoji bilo kakvo ali“, poručio je Vučić.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

7 reagovanja na “Tadić: Nisu me iznenadile pretnje”

  1. I Vucic je slicne grafite pisao, velicajuci ratnog zlocinca Mladica.

  2. Srušili ste Miloševića ali ste svojom politikom napravili goreg od njega. Sad običan narod plaća vaše greške.

  3. Pretnje bilo kome su nedopustive i drzavni organi moraju da brzo reaguju i uhapse pocinioca.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.