Tanjugu duplo više javnog novca nego konkurentima zbirno 1Foto: Dejana Majstorovic

Novinska agencija Tanjug je od leta prošle godine od izvršnih vlasti i javnih preduzeća dobila pet ugovora ukupne vrednosti od 7,7 miliona dinara, što je oko dva puta više od ugovora koje su s tim korisnicima sklopile agencije Beta i Fonet zajedno.

Prema podacima sa portala javnih nabavki, koje prenosi portal Nova.rs, Beta je dobila tri ugovora vredna oko 2,8 miliona dinara, a Fonet jedan vrednosti oko 850.000 dinara.

Agencija Tanjug je, od kada je na deset godina ustupljena firmi „Tačno“ u martu ove godine, dobila dva nova posla sa ministarstvima.

„Tako je u aprilu ove godine Ministarstvo za rad i zapošljavanje sklopilo ugovor sa tom agencijom u vrednosti od 1,19 miliona dinara sa PDV-om. Tanjug je u istom mesecu dobio posao i od Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture vredan 1,8 miliona dinara sa PDV. Kako se navodi u Odluci o dodeli ugovora, za taj novac Ministarstvo je dobilo usluge servisa vesti, fotoservis i video servis“, navodi Nova.rs.

Tanjug je u avgustu prošle godine dobio posao praćenja i snimanja aktivnosti Kancelarije za Kosova i Metohije vredan oko 1,6 miliona dinara, dok je prošlog novembra za vesti koje proizvodi sklopio ugovor sa Ministarstvom spoljnih poslova u vrednosti od oko 1,2 miliona dinara.

Prethodno je u decembru dobio još jedan ugovor za medijsko praćenje aktivnosti Ministarstva za zaštitu životne sredine.

Beta je u isto vreme sklopila tri ugovora, a u toku je pregovarački postupak sa Kancelarijom za saradnju sa medijima za njene usluge.

Reč je o poslu vrednom oko 700.000 dinara bez PDV.

Ta novinska agencija zaključila je ugovor i sa JP „Pošta Srbije“ u decembru prošle godine u vrednosti od 714.000 bez PDV-a, dok je sa Ministarstvom kulture i informisanja prošlog avgusta sklopila ugovor vredan oko 780.000 dinara.

Agencija Fonet zaključila je jedan ugovor, sa Ministarstvom spoljnih poslova, u vrednosti od oko 845.000 dinara sa PDV.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Tanjugu duplo više javnog novca nego konkurentima zbirno”

  1. Gladnim Joksimovićima nikada dosta para. Što bi rekao pokojni Đole – ne samo da ne volem, nego mi se malo i gadi.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.