Pirot Foto: Wikipedia

U pirotskoj fabrici očekuju da će u 2019. godini u čizmama „Kaira“ istog brenda, proizvedenim u Tigrovoj fabrici obuće, koračati i švedska armija, uz realizaciju tendera čija je vrednost 220.000 evra, piše u saopštenju.

Prema rečima generalnog direktora kompanije Tigar a.d. Vladimira Ilića, tender je dobila firma „Berner-Nokian brend“, Tigrov strateški kupac i odnosi se na snabdevanje finske armije čizmama u 2018. i 2020. godini, za koje je počela proizvodnja u tri smene u Tigrovoj fabrici obuće.

Ilić je istakao da je reč o tenderu sa vrlo zahtevnom dokumentacijiom skandinavskog tržišta čime je dokazano da kompanija Tigar može da odgovori kvalitativnim izazovima u proizvodnji obuće specijalne namene, kao što su otpornost na hemijske agense, na ozon, visoke temperature, kao i zaštita noge od kontaminacije, impulsa nuklearne eksplozije i od kapi goruće smeše i to prema svetskim standardima.

Zahvaljujući ručnoj izradi visoko kvalitetne gumene obuće u fabrici u kojoj radi 600 radnika, stručnjaka, tehnologa, u Tigrovim čizmama bezbedno će koračati skandinavski vojnici kao što već koračaju vatrogasci u Hong Kongu, radnici na naftnim platformama u Kanadi, lovci širom Evrope, stoji u saopštenju.