Tiodorović: Za državljane Srbije koji dolaze iz inostranstva test ili karantin 1Foto: FoNet/ Vlada Srbije Slobodan Miljevic

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da će na sednici Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa sutra biti ocenjena epidemiološka situacija i donete efikasnije mere da bi bio ostvaren cilj da u vreme praznika bude stabilnija situacija sa manje problema.

Tiodorović je za RTS rekao da prema državljanima Srbije koji žive u inostranstvu, pre svega u najrazvijenijim zemljama Zapada, poštujući šta je zagarantovamo Ustavom moraju biti primenjene iste mere kao i na teritorima tih zemalja.

„To znači PCR će biti obavezan, negativan – najstariji do 48 sati, oni koji ga nemaju moraće da idu u karantin 10 dana, to je neki minimum koji mora da se ispuni“ rekao je Tiodorović.

Prema njegovim rečima, najsigurnije je primeniti ono što se već primenjuje u celoj Evropi.

Na pitanje o eventualnoj zabrani kretanja, on je rekao da će možda morati da se razmišlja i o „oštrijim metodama pa čak možda i o uvodjenju vanrednog stanja, ili policijskog časa“, a to sve zavisi od toga da li će narednih dana biti pokazana potupunu odgovornost u sprovodjenju mera.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Tiodorović: Za državljane Srbije koji dolaze iz inostranstva test ili karantin”

  1. Sve su zabrljali i sada bi da krivicu prebace na EU inase gradjane koji tamo zive i rade. Struka bruka.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.