TOS: Proslava dočeka Srpske Nove godine organizovano u 20 gradova i opština 1Foto: Pixabay /Javallma

Organizovanom dočeku Srpske Nove godine, osim u velikim gradovima – Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu, moćiće da prisustvuju žitelji i posetioci Šida, Gračanice, Sombora, Velikog Gradišta, Kučeva, Ivanjice, Rume, Lebana, Arilja, Valjeva, Trstenika, Jagodine, Vranja i Vladičinog Hana.

Organizovanio doček imaju i poznata turistička odredišta – Vrnjačka Banja i Zlatibor.

Organizacija dočeka na gradskim trgovima uključuje koncerte poznatih izvođača, kuvano vino, kuvanu rakiju, čaj i poslastice, kao i vatromet osim Novog Sada gde će proslava biti organizovana u zatvorenim prostorima (Sinagoga, Narodno pozorište, Kulturni centar), saopštila je Turistička organizacija Srbije.

Novi Sad će u nedelju 13. januara organizovati raznovrsni program i koncerte u sklopu takozvanog „Dočeka 7527.“, odnosno proslave Nove godine po julijanskom kalendaru, najavio je danas organizator te manifestacije Fondacija Novi Sad Evropska prestonica kulture.

Programi će biti realizovani u večernjim satima, isključivo u zatvorenim prostorima širom Novog Sada, i to na više od 40 lokacija.

Među izvodjačima koji će nastupiti na „Dočeku 7527.“ su Sanja Ilić i Balkanika, Roman Simović, Lena Kovačević, Partibrejkers, Ritam nereda, Atomsko sklonište, Garavi sokak, Zemlja gruva, Sana Garić, Bitipatibi i mnogi drugi.

Navodi se da će 13. januara posetiocima biti dostupna raznovrsna ponuda, od klasične i duhovne muzike, preko roka, elektronske, pop i pank muzike, pa do regea i hip-hopa.

Deo programa biće besplatan i otvoren za sve posetioce, dok će se za ostale programe kupovati karte na licu mesta, piše u najavi programa.

Više informacija o programu i satnicama događaja organizatori su obezbedili na sajtu www.docek.net.