Foto: Z. Panić

Učestvovaće dvadesetak izlagača, uglavnom iz Pirota i Pirotskog orkruga. Posetioci će imati prilku da probaju različite vrste sireva i kačkavalja i druge tradicionalne specijalitete Cilj nam je da pored pirotskog ćilima i peglane kobasice, promovišemo još jedan naš brend sa zaštićenom oznakom geografskog porekla imena. Ujedno promovišemo i naše turističke potencijale i gastro-turističku ponudu“, kaže direktor Turističke organizacije Pirot Bratislav Zlatkov.

Festival je izložbeno-prodajnog karaktera, a biće otvoren od 10 do 18 sati. Organizator manifestacije je Turistička organizacija Pirot, a pokrovitelj je Grad Pirot.

Zavod za intelektualnu svojinu iz Beograda doneo rešenje o zaštiti imena geografskog porekla pirotskog kačkavalja od kravljeg mleka 2013. godine.Ovo je posle ćilima, drugi proizvod iz Pirota sa zaštićenim geografskim poreklom.Mlekarska škola “Dr Obren Pejić“ u Pirotu je prošle godine postala prvi ovlašćeni korisnik oznake geografskog porekla pirotskog kačkavalja od kravljeg mleka.