„Postoji automobil Panda za svakoga i za svaki dan, za sve nacionalnosti i za sve starosne grupe, i njih 365 se susrelo u Pandinu oborivši tako sve rekorde i učinivši ovo najvećim okupljanjem modela Panda na svetu“, piše u saopštenju ove kompanije.

Počasni gost drugog izdanja ovog skupa je bila nova Panda Waze, model koji je prilagođen društvenim mrežama više od bilo kog modela Panda, što je sasvim prikladno, moglo bi se reći, s obzirom na to da je ovaj događaj organizovan preko društvenih mreža. Prvobitna ideja je započela 2017. godine nešto kao šala, kada je jedna mlada vlasnica modela Panda sa juga Italije objavila na fejsbuku da namerava da otputuje sa svojim prijateljima, u svom malom automobilu – u Italiji poznatom kao „Pandino“ – u gradić na severu zemlje koji nosi to isto ime. A društvene mreže, kao što im je i svojstveno, su se pobrinule za sve ostalo. Tog 18. juna 2017. godine, što je bio zvaničan datum prvog skupa, pojavilo se preko 200 starih i novih automobila FIAT Panda iz cele Italije.

Učesnicisu se okupili ispred dvorca Pandino, velelepnog zdanja u vlasništvu porodice Viskonti (Visconti) koje datira još iz sredine 14. veka, i tu je organizovan događaj u okviru događaja, kada je nekih 200 automobila ispisalo reči „Panda Waze“ uz pomoć šarenih tabli, i tako poželelo dobrodošlicu novom modelu Panda Waze. Razdragana povorka je potom napustila dvorac i provozala se kroz nekoliko okolnih gradova i sela koji se nalaze na trasi dugoj 27 kilometara: prvo su prošli kroz predivno selo po imenu Gradela (Gradella) sa prepoznatljivim kućama ofarbanim u žutu boju i oivičenim crvenim ciglama, a zatim su nastavili do gradića Rivolta d’Ada i Spino d’Ada (Rivolta d’Adda and Spino d’Adda).