Tužilac porodični nasilnik? 1Foto: Janson Morison/Free Images

Odgovor na ovo pitanje je pod velom tajne od minulog četvrtka. Mediji su od petka počeli da prenose informaciju agencije, koju su saznali „u vrhu pravosuđa u Beogradu“, da je novopazarski Osnovni sud ovom zameniku tužioca izrekao „hitnu meru u trajanju od 30 dana zbog ispoljenog nasilja nad snajom sa kojom živi u istom domaćinstvu“ i „ukoliko prekrši izrečenu zabranu preti mu kazna zatvora od 60 dana“. Na kraju piše da je „prvi put mera izrečena nosiocu pravosudne funkcije“. Ista mera zabrane prilaska žrtvi izrečena je i tužiočevom sinu M. A.

Vešću su bili zatečeni novinari u ovom gradu, jer su, do sada, sve informacije o porodičnom nasilju dobijali u saopštenjima od policije, a o izrečenoj meri nije se oglasio ni ovdašnji Osnovni sud. Odgovora o ovom „preskakanju“ nema. Niti ima odgovora šta se stvarno dogodilo. Zvanično se nisu oglasili policija, tužilaštvo, Centar za socijalni rad. Nezvanično se saznaje da je tužioca prijavila snaja A. Č. (21) koja je u vanbračnoj zajednici sa M. A. živela od decembra prošle godine. Prijavila je obojicu zbog batinanja i povređivanja, pretnje ubistvom i porodično maltretiranje. Zbog toga je policija u Novom Pazaru „donela hitnu i privremenu meru kojom se E. A zabranjuje prilazak žrtvi i kontaktiranje sa njom“ i oduzet mu je pištolj, a ovaj predmet je na dalje postupanje prosleđen nadležnom tužilaštvu

Prema informaciji, do koje jedinom može da se dođe, porodično nasilje se dogodilo 25. januara u porodičnoj kući u ovom gradu i A. Č. je sa svojim roditeljima nasilje prijavila tek 1. februara, kada je, kako je rekla policiji, uspela da iz kućnog zatočeništva pobegne. Tada su na njenoj glavi i po telu bile vidljive masnice i povređen prst na ruci. Prijavila je svekra i zatražila policijsku zaštitu. Policiji je rekla i da je svekar, nakon batinanja, poveo kod dvojice lekara svojih poznanika, koji su je pregledali, a lekarski izveštaj se nalazi kod svekra. Rekla je i da su joj svekar i muž pretili smrću.

Telefon zamenika višeg tužioca E. A. je i dalje nedostupan za novinare. Opet, nezvanično, dao je izjavu policiji u kojoj je sve negirao i snaju optužuje da mu sve smešta sa nekim ljudima iz policije i tužilaštva. Inače, E. A. se našao na spisku kandidata za izbor zamenika tužioca za ratne zločine.