U apoteke stigli kućni testovi na korona virus, cena 1.300 dinara 1Foto: Jelka Jovanović

Prema informacijama iz Apoteka Beograd, kućni testovi na korona virus stigli su u apoteke u Srbiji i već danas bi trebalo da se nađu u prodaji.

Jasminka Bjeletić iz Apoteka Beograd je za portal Nova.rs izjavila da se ovi testovi vrlo jednostavno rade, da imaju jasno uputstvo i da mogu da budu zamena za PCR test.

„Mi smo danas naručili testove za utvrđivanje prisustva virusa korona, takozvane kućne testove. Sada štampamo upustva za svako pojedinačno pakovanje i oni će biti u prodaji od ovog popodneva u oko 40 naših ustanova Apoteke Beograd. Cena je 1.296 dinara“, izjavila je Bjeletić.

Prema njenim rečima, testovi su pouzdani oko 98 odsto, njihov proizvođač je firma iz Južne Koreje, a odobreni su od strane Agencije za lekove Republike Srbije.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

15 reagovanja na “U apoteke stigli kućni testovi na korona virus, cena 1.300 dinara”

    • Zašto niste pitali za naziv testa, firme i pod kojim brojem je registrovan. Nema šanse da je pouzdan 98% i za pozitivan i za negativan rezultat.

      • …Bas tako…! I sve mimo Agencije- strucnjaka epidemijskog ludila i straha…?? Pre deset dana , u Nizozemskoj , su se ovi testovi prodavali za 5 evra , ali tamo je vise budala…uprkos standardu…

      • Kakav biznis.Farmaceutska mafija,90% lekova ne služi ničemu sem stvaranja bolesti zavisnosti od istih.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.