Foto: Danas

Naime, na osnovu odobrenja suda požarevačka policija u saradnji sa gradištanskim tužilaštvom 21. avgusta ušla je u posed Perice Petkovića u selu Dobri. Tom prilikom u dvorištu njegove porodične kuće zatekli su njega kako iz svog kombi vozila istovaruje buriće sa dizel gorivom. Policija ga je na licu mesta uhapsila izaplenula pomenuti kombi u kojem je bilo oko 950 litara dizel goriva, namenjenog za dalju prodaju. Kombi vozilo i pomenuto dizel gorivo, koje je najverovatnije stranog porekla, zaplenjeno je i prebačeno u Golubac, dok je vlasnik goriva i kombija uhapšen. Njemu je određeno 48. časovno zadržavanje.

Nakon isteka zadržavanja on je uz prisustvo angažovanog branioca saslušan od strane nadležnog tužioca u Velikom Gradištu. Osumnjičeni se branio da je, navodno, zaplenjeno gorivo nabavio od jednog vozača cisterne za sopstvene potrebe, ali odbrana mu je bila tanka, jer je delimičnim veštačenjem utvrđeno da je gorivo stranog porekla, najverovatnije sa nekog stranog broda koji je plovio Dunavom u blizini Dobre.

Na osnovu dokaza i izjava tužilaštvo u Velikom Gradištu je, samo nakon dva dana otkrivanja i hapšenja švercera gorivom,u rekordnom roku podiglo optužni prelog protiv osumnjičenog, što nije prvi put da ovo tužilaštvo u efikasno i brzo rešava razne predmete vezane za razna krivična dela.

U ovom slučaju očekuje se da sud u Velikom Gradištu ubrzo zakaže suđenje za pomenuto krivično delo. Moguće je da se, na osnovu predloga tužilaštva, sa optuženim napravi sporazum o priznavnju krivice, gde bi optuženi na osnovu priznanja dobio mogućnost blaže kazne. Ta mogućnost zavisi kako od samog tužilaštva, tako i od optuženog, koji će se posavetovati sa svoim adokvatom i odlučiti o takvoj mogućnosti.