Unija sindikata prosvetnih radnika Kragujevac: Sramna zloupotreba dece 1Foto: Pixabay / Wokandapix

Unija sindikata prosvetnih radnika Kragujevac ocenila je poziv nastavnicima da sa svojim đacima prisustvuju Vojnoj paradi u tom gradu na Vidovdan, 28. juna, „sramnom zloupotrebom dece u zakonom zabranjene svrhe“.

Reagujući na dopis koji je direktorima upućen iz Školske uprave Kragujevac, Unija je u saopštenju navela da su nastavnici, najblaže rečeno, neprijatno iznenađeni.

„Zbog situacije sa pandemijom, podele odeljenja na grupe do 15 učenika, nastave na daljinu, bolesti bližnjih… ova školska godina je bila dovoljno stresna, najpre za učenike, a onda i za prosvetne radnike, tako da mobilizaciju ovakve vrste ne samo da smatramo nepotrebnom, već sramnom zloupotrebom dece u zakonom zabranjene svrhe. Ne ulazeći u pitanje značaja planirane manifestacije, prosvetni radnici ne pristaju na obavezu da dolaze na tu, ili slične vrste parada, a naročito ne na to da „pripremamo učenike i njihove roditelje za praćenje parade“. Na edukacijama koje ste nam obezbedili, nismo stekli takve kompetencije“, navode iz kragujevačkog odbora Unije.

Taj sindikat je poručio nastavnicima da 28. juna dana podele đačke knjižice i svedočanstva svojim učenicima, uruče zaslužene nagrade za izuzetne rezultate u radu i učenju i da im požele prijatan i srećan raspust.

„Našim kolegama u nekim školama koji stidljivo prosleđuju obavezu prisustva vojnoj paradi svojim đacima u imejl porukama, poručujemo da se uzdrže. Ostavimo njihovim roditeljima da procene neophodnost ili značaj prisustva ovakvom skupu. Ukoliko bude imperativnih naređenja da nastavnici moraju da prisustvuju vojnoj paradi u Kragujevcu, ukoliko dođe do pretnji posledicama odbijanja, Unija sindikata prosvetnih radnika Kragujevca će svakom kolegi obezbediti ne samo pravnu, već svaku drugu potrebnu zaštitu“, navodi se u saopštenju koje je potpisala predsednica tog sindikata Ljiljana Miletić.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Unija sindikata prosvetnih radnika Kragujevac: Sramna zloupotreba dece”

  1. Crvene marame, mlade omladinke, drugarice I drugovi, zdranje po kafanama…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.