Vakcinu protiv korona virusa testiraju na vojnicima dobrovoljcima 1Foto: EPA/FREDERIK VON ERICHSEN

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je izabralo doborovljce iz oružanih snaga za testiranje vakcine protiv korona virusa, prenosi RTCG pozivajući se na agenciju TASS.

„Pedeset pripadnika vojske, uključujući pet žena, koji su dobrovoljno izrazili želju da učestvuju u testiranju savremenog leka, izabrano je za testiranje bezbednosti i efikasnosti vakcine“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su „svi kandidati prošli preliminarni pregled i testiranje“ i da im „nije dijagnistikovana nikakva bolest u periodu od mesec dana“.

Prema Ministarstvu odbrane, prva grupa će stići u specijalnu instituciju 48. centralnog istraživačkog instituta „da bi prošli preliminarne detaljne medicinske preglede i pripremili se za eksperiment“, prenosi RTCG.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Vakcinu protiv korona virusa testiraju na vojnicima dobrovoljcima”

  1. Drugovi vojnici, pripala vam je velika čast. Vas 10 ste dobrovoljci. Napred marš. Leva, desna, jen, dva…

  2. Ruski naucnici su nadmasili sve zapadne, cak i kineske. Oni su trenutno u zavrsnoj fazi ispitivanja cak 48 vakcina na 14 platformi. A, pravi hit je vakcinacija preko kapi, koje se ubacuju u respiratorni sistem preko nosa. Na ovaj nacin izbeci ce se mogucnost cipovanja ljudi vakcinom. Ipak su Rusi Rusi. I da nije neprincipijelne koalicije Rusija bi opet bila carska.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.