Foto: Printscreen/RTVKV

Pogođene su pre svega naselja Mošin Gaj, Bunjačko Brdo, Beranovac, Metikoši, Jovac, u Ulica Ribničkih partizana, kao i sela Kamenica, Dragosinjci, Vrba i u ušćanskom kraju – Mlanča, Studenica, Gokčanica.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić, koji je i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije, zamolio je građane za strpljenje i razumevanje i poručio da su sve ekipe Sektora za vanredne situacije na terenu, da su u funkciji sva vatrogasna vozila, svih 12 pumpi Sektora za vanredne situacije čiji pripadnici crpe i izbacuju vodu iz dvorišta i podruma.

„Kanalizacija u naseljenim mestima nije mogla da prihvati odjednom svu vodu, nabujali su i bujični potoci, problemi uopšte nisu mali“, ocenio je gradonačelnik Kraljeva.

On je izrazio žaljenje što grad najverovatnije neće moći da računa na pomoć države u saniranju posledica, zbog toga što šteta najverovatnije neće premašiti 10 odsto vrednosti gradskog budžeta.

Prema njegovim rečima, najveći problem je nepredvidivost vremenskih prilika i činjenica da se na pojedine mikrolokacije tokom dana „sruči“ velika količina padavina, pa je samo u Studenici u jednom danu palo 57 litara vode po kvadratnom metru.

Problem zapuštenih odvoda, kanala i propusta napravili su i neodgovorni građani, koji godinama kanale koriste kao deponije, zbog čega je voda i poplavila pojedina naselja.