Foto: M. Veljković

Vlasnica stana u kome je požar izbio Jelena Popović i nekoliko komšija su se nagutali dima. Dok je ulazila u vozilo Hitne pomoći, Jelena Popović je ispričala je da je u sobi pukla sijalica, a onda je ona krenula da vidi šta je sa osiguračima.

Kad sam prišla osiguračima, počeo je da kulja dim, a pojavila se i vatra, pa sam istrčala iz stana i počela da vičem da je požar“, rekla je Jelena, dok je, sva u šoku i sa garavim licem, ulazila u sanitet.

Vlasnicu zapaljenog stana Jelenu popović odvoze kolima Hitne pomoci Foto: M. Veljković

Čim je ona istrčala u hodnik, mladić iz komšiluka pozvao je vatrogasce, a onda im pomagao da odvuku crevo do zapaljenog stana.

Taman sam se spremao da stavim slušalice na uši kada sam iz hodnika čuo vrisak komšinice, koja je zapomažući na sav glas tražila pomoć, vičući da joj je u stanu izbio požar. Odmah sam pozvao vatrogasce, koji su veoma brzo došli, i počeo sam da im pomažem“, prića ovaj hrabri mladić, koji nije hteo da mu pominjemo ime.

Pravi heroj ove nesećne situacije bio je taksista, Dragan Muraškvić Muraški koji se našavši na licu mesta, iako je težak srčani bolenik pošto su mu lekari pre desetak dana ugradili tri stenta, bez razmišljanja pritekao u pomoć vatrogascima u gašenju požara i spasaanju stanara.

Foto: M. Veljković

Vatrogasci su stigli za par minuta, ali samo sa jednim vozilom. Pomagao sam i njima, a posle sam na leđima izneo trojicu starijih osoba koji u se nagutali dima. Iako sam, nedavno imao operaciju srca, ugrađena su mi tri stenta, ali nisam mogao da ne pomognem. Na bolest se nisam obazirao, trčao sam gore dole uz i niz stepenice, sve dok i poslednji stanar nije evukuisan iz gustog dima, koji je neprekidno kuljao iz zapaljenog stana. Ni sam ne znam kako sam sve to izdržao, valjda mi je sam Bog pomogao “, kazao je ovaj hrabri i požrtvovani taksista.

Među komšijama i građanima koji su se okupili ispred zgrade čekajući da se vatra ugasi, bila je i Branka Ilić, nastavnica u penziji, čija ćerka živi pored samog zapaljenog stana.

Srećom, moja ćerka nije bila ugrožena. Međutim, nije u redu što su vatrogasci toliko neopremljeni. Stiglo je samo jedno vozilo sa samo jednim crevom za vodu, a i ono je bilo probušeno“, rekla je Branka.

Jedan od vatrogasaca ispričao je da su u isto vreme imali tri intervencije, pa su njega pozvali da hitno dođe od kuće. On je napomenuo da su pomagale i komšije, pa je intervencija protekla uspešno.

Požar je nakon pola sata ugašen, tako da su vlasnici ostalih stanova u blizini izgorelog mogli da odahnu i prestanu da strahuju za svoje domove. Materijalna šteta se procenjuje, koju će obuhvatiti sem zapaljenih stanova i stan na trečem spratu koji se nalazio ispod zapaljenog, pošto je usled gašenja požara potopljen.

U ovom požaru zahvaćeni stan je potpuno izgoreo, a izgorela je i stolarija na gornjem spratu. Tačan uzrok biće poznat kad se završi uviđaj.

Povezani tekstovi