Foto: Z.N.

Organizovali su prodajnu izložbu radova koji su delo učeničkih kreativnih aktivnosti na temu novogodišnji suveniri. Izložba je imala za cilj da uspostavi interaktivni odnos između roditelja i učenika u kreiranju ambijenta u kome škola može i treba biti mesto gde se pored svaladavanja obaveznog školskog gradiva potsiče i razvija preduzetnička inicijativa kod učenika.

Sudeći prema prepunim školskim holovima i učionicama u tome se uspelo, iako je ovakva izložba organizovana po prvi put. Roditelji su svojim odzivom ohrabrili školu da sa ovakvim sadržajima nastavi i, možda, češće nego jednom godišnje. Sasvim očekivano i razumljivo, najviše pažnje izazvali su štandovi sa radovima najmlađih učenika pripremnih razreda, koje su složno okupirale tate i mame pojačane sa brojnim bakama i dekama.

Prodajom učeničkih eksponata prikupljeno je, za samo par sati trajanja izložbe, kako su nam rekli iz škole, 118.911 dinara. O tome u koje svrhe će biti utrošena prikupljena sredstva odluku će doneti učenički parlament i Savet roditelja škole.