Vladimir Vuletić se sutra predaje tužilaštvu 1Foto: Printscreen/ youtube

Vladimir Vuletić, profesor Pravnog fakulteta u Beogradu i doskorašnji potpredsednik FK Partizan sutra će se predati Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Kako je Vuletić istakao za Danas, sutra ujutru u 9 sati će u pratnji advokata otići u prostorije TOK-a u Ustaničkoj ulici u Beogradu i tražiti da bude ispitan na okolnosti njegove saradnje sa kriminalnom organizacijom Veljka Belivuka o čemu su pojedini mediji spekulisali prethodnih dana. 

– U medijima se prethodnih dana svašta objavljivalo o meni, pa i to da sam nekakav “mastermajnd” kriminalnog klana. Ja sam univerzitetski profesor koji je obavljao funkciju potpredsednika FK Partizan u skladu sa statutom i zakonom. Želim da me tužilac ispita o svim tim navodima i da saznam da li se protiv mene vodi bilo kakva istraga, da li postoji namera da postanem osumnjičen ili optužen. Otići ću na lice mesta i biću spreman da razgovaram”, navodi Vuletić. 

On ističe da je prethodnih dana bio izložen medijskoj haranzi zbog toga što je javno govorio o ulozi generalnog sekretara Vlade Srbije Novaka Nedića u pokušajima da se 2016. godine na nelegalan način preuzme rukovođenje klubom. 

– Ja neću da dozvolim da mi se sudi na TV suđenju. Ja ću da idem u insitutucije svoje države, kazao je Vuletić.

Vuletić je, podsetimo, nekoliko dana nakon hapšenja grupe Veljka Belivuka podneo ostavku na mesto potpredsednika FK Partizan. O vezama Novaka Nedića i navijačke grupe koju je u jednom periodu vodio Belivuk javno je govorio u emisiji Utisak nedelje, a potom i u drugim medijima.

Upitan o njegovim navodima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nedavno istakao da Vuletić “treba da se stidi”. Potom je usledilo i objavljivanje presretnutog razgovora koje je Vuletić vodio sa Belivukom, ali i niz napada na njega u medijima bliskim vlastima.

Vuletić je ranije najavio tužbu protiv predsednika Srbije i ministra policije.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

53 reagovanja na “Vladimir Vuletić se sutra predaje tužilaštvu”

 1. Neverovatno je koliko je vajnim intelektualcima u odpom društvu privlačan kriminalni milje i estrada po kojoj kaskaju, pretežno žene najprizemnijih i najsumnjivijih kvaliteta?! Ili se ne radi o intelektualcima već o moralnoj sirotinji, koja se u duhu one narodne „VIDELA SE VILA U ČEM NIJE BILA“, ponaša gore i betidnije nego ti „autentični“ kriminalci. Zbog srpskih navijača, fudbal mi je potao najomraženiji sport. Preskačem kanale, bez obzira da li su na programu prenoi stranih ili domaćih timova, ito kao i one kanale na kojima se prenose „dogadjaji“ iz čuvenih „KULTNIH“ emisija, tipa „Zadruga“ ili „Parovi“, što je primarni posao mnogih medija Da im ne navodim imena?! Ne znam kakav je intelektualni i moralni potencijal ovog gospodina ali, on vaspitava i uči srpku mladost. Da li je moguće da on nije znao o kakvim se ljiudima radi? Mislim, stvarno?!

  • Neverovatnoje koliko ovaj „čovek“ zagađuje naš medijski prostor. Mislim, stvarno! Toliko je iznutra loš da stvarno nemam reči. Mislim, stvarno!

  • Čudno je da ni Novak Nedić, generalni sekretar Vlade, nije znao o kakvim se ljudima radi.

   • Pozivam sve koji su dali komentare i koji nisu da pročitaju na.internetu šta su napisale nemačke novine frankfurter allemajne cajtung o slučaju Belovuk i mafija i prisluškivanje.Nemci 10 puta bolje znaju istinu od naših novina i javnosti i govore o svim detaljima i o povezanosti vlasti pa i predsednika sa kriminalnim strukturama.Uzeli ste ponalogu vlasti i SNSa da po novinama i TV čerečite čoveka bez ikakvih dokaza.Žvezda je sunce naše i.čista duša a Partizan je mafija i sve najgore.Terzic dao kauciju da se brani sa slobode i prefmet vlast stavila ufioku dok ne zastari a tek veza Terzica i čuvenog huligana Bogdanova i vođa Delija svi znaju kakvi su ali su od vlasti zašticeni kao medvedi.Partizanu su uvalil Vučelica iVaziru Vučkove i Nediceve prijatelje i tako ce narednih 10 god titule biti u Zvezdi.Pozivam navijače i bivše igrače Partizana da najure ove podmetnute trojanske konje Vazuru iVučelica i preuzmu klub.

  • Potpisujem svaku vašu reč, kao da ste mene pitali šta da napišete.
   Imao bih nešto još da dodam.
   Sunovrat ove države je dokaz sunovrata tzv elite to jest visoko obrazovani.
   Na žalost to što je neko završio fakultet ne znači da će biti čovek. Još je tužnije što to rade profesori koji treba da obrazuju i formiraju budućnost ove zemlje.

   • Te koje poznajete nemaju završen fakultet i stečenu diplomu. Oni su kupili diplome pa su samim tim činom kriminalci. Verovatno poznajete takve spodobe pa zato donosite pogrešan zaključak.

  • Тебра, ДНК емисија је пристојније од свега набројаног. Видиш ко живи поред тебе.

 2. …“predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nedavno istakao da Vuletić “treba da se stidi”.

  Dobro je da on nema čega da se stidi.
  Nas 3/4 biračkog tela se stidimo, baš stidimo.

 3. Nadam se da ćeš i ti, po ugledu na Predsednika Vučića, kada je tražio i dobio, takođe tražiti poligrafsko ispitivanje. U ovoj zemlji trenutno kao jedini dokaz nečije vinosti ili nevinosti, jeste POLIGRAF!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.