Vuletić: Tužiću Vučića i Vulina, dovođenjem u vezu sa Belivukom izazvali su mi osećaj nebezbednosti 1Vladimir Vuletić Foto: Srđan Stevanović/STARSPORT

Bivši potpredsednik Fudbalskog kluba „Partizan“ i profesor na Pravnom fakultetu u Beogradu Vladimir Vuletić izjavio je danas da „spinovanje“ i to što se njemu „imputira bilo kakva ozbiljna veza“ sa uhapšenim jednim od vođa navijača Parizana Veljkom Belivukom, a da se pritom skrivaju njegovi mnogo veći „drugari“, neće proći „ako imamo pravnu državu“.

Vuletić je za televiziju N1 potvrdio da će zbog takvih tvrdnji podneti tužbe protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, „na osnovu člana 138 Krivičnog zakona“, koji su, kako je naveo, prekršili predsednik države i ministar policije, time što su kod njega izazvali „osećaj nebezbednosti“.

On je naveo da „podržava svaku borbu protiv organizovanog kriminala ali da ona treba da bude univerzalna“, a ne da se vodi na TV slučajevima.

Povodom transkripta jednog njegovog telefonskog razgovora sa Belivukom, koji je objavljen u današnjem Srpskom telegrafu, Vuletić je rekao da se sa njim „čuo samo jednom“ i da je reč bila „potpuno o Partizanu i ništa drugo“, kao i da Belivuk „nikada nije dolazio na Pravni fakultet“.

„Posle pet godina rada u Partizanu imao sam priliku da komuniciram sa navijačima i da budem u takozvanom bunkeru. Na stadionu smo se viđali službeno, svaka uprava ima komunikaciju sa navijačima, to je tehničke prirode“, rekao je Vuletić koji je ostavku na mesto potpredsednika FK Partizan podneo nakon Belivukovog hapšenja.

On je rekao da tzv. „bunker“ nije bunker već „restoranski prostor stadiona FK Partizan“, samo neuređen, i dodao da se „ne oseća odgovornim“ za ono što je u njemu nađeno.

Na pitanje da li je moguće da nije znao šta se sve u bunkeru, u kome je policija pronašla i oružje, nalazilo, Vuletić je rekao da „u životu ništa od toga nije video“.

„Nije to bila hacijenda Pabla Eskobara i ne prihvatam da se tako stadion Partizana naziva“, rekao je Vuletić.

Na pitanje zašto se niko iz uprave Partizana ne oglašava o hapšenju Veljka Belivuka i njegove kriminalne grupe on je rekao: „Morate da pitate njih“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari