Vladimir Vuletić se sutra predaje tužilaštvu 1Foto: Printscreen/ youtube

Vladimir Vuletić, profesor Pravnog fakulteta u Beogradu i doskorašnji potpredsednik FK Partizan sutra će se predati Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Kako je Vuletić istakao za Danas, sutra ujutru u 9 sati će u pratnji advokata otići u prostorije TOK-a u Ustaničkoj ulici u Beogradu i tražiti da bude ispitan na okolnosti njegove saradnje sa kriminalnom organizacijom Veljka Belivuka o čemu su pojedini mediji spekulisali prethodnih dana. 

– U medijima se prethodnih dana svašta objavljivalo o meni, pa i to da sam nekakav “mastermajnd” kriminalnog klana. Ja sam univerzitetski profesor koji je obavljao funkciju potpredsednika FK Partizan u skladu sa statutom i zakonom. Želim da me tužilac ispita o svim tim navodima i da saznam da li se protiv mene vodi bilo kakva istraga, da li postoji namera da postanem osumnjičen ili optužen. Otići ću na lice mesta i biću spreman da razgovaram”, navodi Vuletić. 

On ističe da je prethodnih dana bio izložen medijskoj haranzi zbog toga što je javno govorio o ulozi generalnog sekretara Vlade Srbije Novaka Nedića u pokušajima da se 2016. godine na nelegalan način preuzme rukovođenje klubom. 

– Ja neću da dozvolim da mi se sudi na TV suđenju. Ja ću da idem u insitutucije svoje države, kazao je Vuletić.

Vuletić je, podsetimo, nekoliko dana nakon hapšenja grupe Veljka Belivuka podneo ostavku na mesto potpredsednika FK Partizan. O vezama Novaka Nedića i navijačke grupe koju je u jednom periodu vodio Belivuk javno je govorio u emisiji Utisak nedelje, a potom i u drugim medijima.

Upitan o njegovim navodima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nedavno istakao da Vuletić “treba da se stidi”. Potom je usledilo i objavljivanje presretnutog razgovora koje je Vuletić vodio sa Belivukom, ali i niz napada na njega u medijima bliskim vlastima.

Vuletić je ranije najavio tužbu protiv predsednika Srbije i ministra policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.