Vlasnik supermarketa izvinio se romskoj operskoj pevačici zbog diskriminacije 1
Delez je u saopštenju naveo da je sa radnicima započet proces interne kontrole postupanja prilikom oglašavanja senzora i ophođenja prema kupcima.

„Odmah smo stupili ukontakt sa gospodjom Tasić Knežević i još jednom joj lično uputili izvinjenje zbog nelagode koju je doživela“, navodi se u saopštenju.

Operska pevačica Nataša Tasić Knežević objavila je u subotu na svom Fejsbuk profilu da su je u jednom supermarketu u Novom Sadu javno pretresali pod sumnjom da je nešto ukrala.

Ona je u video snimku navela da je u supermarket Maksi u blizini železničke stanice ušla kako bi kupila indijski orah, ali pošto ga nije našla, krenula je prema izlazu kada se oglasio senzor. Iako su u istom trenutku iz prodavnice zajedno s njom izlazile još dve osobe, osoblje je zaustavilo samo nju, jedinu Romkinju.

„Jedino su meni tražili da celu torbu ispraznim, sve džepove, skinem jaknu, sve kompletno, i da izađem napolje“, ispričala je Tasić Knežević.

Dodala je i da joj se poslovođa supermarketa izvinila, ali da su joj pojedini prisutni kupci dobacivali da se zna zašto baš nju pretresaju, aludirajući na njenu nacionalnost.

Nataša Tasić Knežević je sopran, solistkinja Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, a 2012. godine OEBS ju je proglasio jednom od najistaknutijih Romkinja u svetu.

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost prof. dr Zorana Mihajlović najoštrije je osudila ponašanje zaposlenih u jednoj trgovačkoj radnji u Novom Sadu prema operskoj pevačici romske nacionalnosti Nataši Knežević Tasić.