Vranje: Za koncert Dragane Mirković ceo milion 1

Kako je zvanično saopštio Organizacioni odbor, ove godine biće održana čak tri koncerta estradnih umetnika. Svoje nastupe u Vranju imaće Dragana Mirković, Ana Kokić i DŽenan Lončarević.

Samo za nastup Dragane Mirković organizacioni odbor će morati da plati blizu milion dinara, a nešto manje za dvoje njenih kolega, pa se očekuje da celokupni budžet manifestacije premaši dva miliona dinara.

Predviđeni su i nastupi trubačkih orkestara, kao i pevača izvorne vranjske muzike Čede Markovića, Branimira Stošića, Stojadina Trajkovića, kao i etno grupe VED. Svoj koncert imaće i Hor muzičke škole „Stevan Mokranjac“.

U renoviranoj rodnoj kući pisca Bore Stankovića, biće održano književno veče, dok će glumci ovdašnjeg pozorišta izvesti dve predstave. Manifestaciju prati i izložba „Srbija, rat i plakat“, dok će Narodni univerzitet imati školu pletenja, heklanja i ukrasnog veza. Manifestaciju u centralnoj pešačkoj zoni obeležava i sajam knjiga, a očekuje se i nastup karnevalske grupe iz Leskovca, plesnih i folklornih ansambala.

Svi programi kao i prošle godine za Vranjance i njihove goste su besplatni.