Opština Negotin organizuje koncerte Sanje Vučić i Aleksandre Bursać: Opozicija smatra da zbog tragedije nije prilika za to 1Foto: M. S. / Danas

Majske svečanosti koje se organizuju povodom 12. maja, Dana opštine Negotin, počele su 9. maja programom koji je namenjen deci i pisanoj reči. Međunarodni sajam meda i vina, počinje danas 11. i trajaće do 12. maja, a na njemu će biti predstavljena ponuda proizvođača vina i meda, kao i domaće radinosti, uz koncerte muzike raznih žanrova. Iz opozicije negoduju i kažu “da zbog tragedije koja je zadesila Srbiju nije prilika da Opština Negotin organizuje koncerte”.

Povereništvo “Narodne stranke” i Opštinski odbor “Stranke slobode i pravde” smatraju da zbog tragedije koja je zadesila Srbiju nije prilika da Opština Negotin organizuje koncerte Sanje Vučić, Aleksandre Bursać i lokalnog benda na Gradskom trgu povodom Dana opštine.

“Ako je mogao da bude odložen pozorišni festival „Joakim Vujić“ u Zaječaru, onda je bespredmetno i govoriti o koncertima. Smatramo da su dovoljne propratne manifestacije koje su organizovane, a da se novac planiran za koncerte i muzičku binu mogao iskoristiti za kupovinu udžbenika školama”, ističe se u saopštenju.

Tatjana Panić, član Opštinskog veća za kulturu, informisanje i turizam, kaže za Danas, da se u Negotinu u okviru obeležavanja 12. maja, Dana opštine Negotin, tradicionalno organizuju Majske svečanosti koje će ove godine trajati do 29. maja.

“Imajući u vidu nedavne tragične događaje aktivnosti u danima žalosti su bile otkazane. Ove nedelje u skladu dogovorenih programa i potpisanih ugovora predviđeni događaji biće organizovani po planu rada i programima organizatora”, istakla je Tatjana Panić.

Direktor Turističke organizacije opštine Negotin Dušan Petrović, kaže za Danas, da oni rade u sklopu Opštine Negotin.

“Opština je formirala organizacioni odbor za Majske svečanosti. Oni su doneli odluku da to treba da se radi. Mi u program rada imamo ovaj sajam, tako da po njemu radimo. Mi moramo da sprovedemo naredbu opštine pošto je to naša obaveza, jer mi platu primamo od njih. Da li je to trebalo da se organizuje, to je pitanje za njih. Predsednik opštine je predsednik organizacionog odbora, tako da kontaktirajte njega ili članove veća, i pitajte zašto je donešena takva odluka”, istakao je Dušan Petrović.

Podsećamo, u Negotinu će biti organizovan 16. Međunarodni sajam meda i vina, u četvrtak i petak, 11. i 12. maja, na kome će biti predstavljena ponuda proizvođača vina i meda, kao i domaće radinosti, uz koncerte muzike raznih žanrova.

Svečano otvaranje je danas u 18 sati, na Gradskom trgu, a sat kasnije nastupiće Električni gudački kvartet Dinamika music, koncertom “Od baroka do roka”.

U nastavku večeri posetioce Sajma očekuje nastup Max in benda, kao i koncert Sanje Vučić.

U petak, od 10 do 13 sati na Gradskom trgu planiran je koncert “Pozdrav iz Krajine” i orkestar Žirado Kavaljeri, kao i GHA Mokranjac. Za 11 sati u Muzičkom paviljonu u gradskom parku planirano je predavanje za pčelare u organizaciji DP “Hajduk Veljko” Negotin.

U 18 sati nastupa Tiramisu akustik bend, u 19,30 nastupiće “Phunk smugglers”, a u 21 sat je koncert Aleksandre Bursać.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari