Vučić: Srbija od Nemačke očekuje konstruktivnu podršku dijalogu sa Prištinom 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas očekivanje da će Nemačka pružiti konstruktivnu podršku dijalogu Beograda i Prištine i pronalasku kompromisnog rešenja koje će zadovoljiti interese obe strane i omogućiti trajnu stabilnost regiona uz primenu postojećih dogovora.

Na sastanku sa državnim sekretarom Ministarstva spoljnih poslova Nemačke Migelom Bergerom Vučić je istakao da punopravno članstvo u EU ostaje apsolutni spoljnopolitički prioritet i strateško opredeljenje Srbije i da joj je na tom putu podrška Nemačke od ključnog značaja, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

Vučić i Berger razgovarali su, kako se navodi, o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji. Vučić je ocenio da su bilateralni odnosi na izuzetno visokom nivou, kao i da je ekonomska saradnja u stalnom usponu zahvaljujući dobroj poslovnoj klimi i podršci koju Nemačka daje svojim kompanijama za ulaganja u Srbiji.

„Nemačka je jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije i jedan od najvećih investitora u srpsku privredu. Zainteresovani smo za dalje unapređenje ekonomske saradnje, kroz kontinuiran rast spoljnotrgovinske razmene“, rekao je Vučić i naglasio da su pozitivna iskustva nemačkih kompanija koje već dugo posluju u Srbiji najbolji pokazatelj investicionih potencijala kojima Srbija raspolaže.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Vučić: Srbija od Nemačke očekuje konstruktivnu podršku dijalogu sa Prištinom”

  1. Srbija je svesna da najvise sama mora da resava problem Kosova i Metohije.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.