Za Uskrs bez konferencije kriznog štaba, struka očekuje da se uskoro vrate novinari 1Foto: BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC

U nedelju 19. aprila neće biti održana redovna konferencija za medije kriznog štaba već će novi podaci o broju obolelih od korona virusa biti objavljeni u 15 časova na portalu covid19.rs.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, sledeća konferencija u redovnom terminu je zakazana za ponedeljak 20. april.

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević rekla je danas na konferenciji da će prva relaksacija mera u Srbiji biti povratak novinara na redovne konferencije za štampu kriznog štaba.

„Mi više volimo direktnu interakciju sa vama jer nam mnogo pomažete u borbi protiv ove bolesti. Nadam se da ćemo se uskoro družiti sa vama“, poručila je predstavnicima medijima koji su i danas pitanja slali putem mejla.

Od juče do danas registrovano su 304 novoobolela od korona virusa u Srbiji i preminulo je još sedam ljudi. Ukupno je u našoj zemlji zabeleženo 5.994 zaraženih i 117 smrtnih slučajeva.

Penzioneri, odnosno stariji od 65 godina u Srbiji, moći će posle praznika da izlaze u šetnju utorkom, petkom i nedeljom, ali u vreme policijskog časa, u trajanju od po pola sata, saopštio je danas epidemiolog Predrag Kon na redovnoj konferenciji za novinare.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

15 reagovanja na “Za Uskrs bez konferencije kriznog štaba, struka očekuje da se uskoro vrate novinari”

  1. Posle Uskrsa novinari su bezbedni jer je virus rešio da ih više ne napada na konferencijama za štampu? Mnogo je dobar taj virus, baš mu hvala!

  2. Od kada se povratak novinara moze smatrati merama relaksacije?
    Kakva je to glupost?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.