Zajedno za Šumadiju: Grad u kolapsu, a da zima nije ni počela 1Ilustracija Foto: Beta/Dragan Gojić

„U četvrtak je u gradu nastao totalni kolaps, a temperatura jedva da se spustila neki stepen ispod nule, dok se sneg nije čestito ni zabeleo. U takvim uslovima, u svim naselјima u Kragujevcu  došlo je do totalnog haosa u saobraćaju, jer nadležni ne znaju da organizuju rad zimske službe. Umesto da u rekordnom roku grad bude čist, a saobraćajnice bezbedne za saobraćaj, mi smo imali prava klizališta na svakom koraku i veliki broj saobraćajnih nezgoda, što je nedopustivo. Strahujući se,  otuda, pitamo – šta će se dešavati ako se ponovi zima od pre nekoliko godina sa više dvadeset ledenih dana i ogromnim padavinama, i da bi, u takvim okolnostima, život u Kragujevcu morao da bude zaustavljen  do proleća?”, navodi se u saopštenju Zajedno za Šumadiju. 

 Dodaje se i da je ovo još jedan u nizu primera neznanja i nezainteresovanosti vladajuće garniture, koja nije u stanju da organizuje čišćenje gradskih saobraćajnica, u uslovima koji jedva da se mogu nazvati zimskim.

Ovim povodom juče se oglasilo I javno – komunalno preduzeću “Šumadija” koje, u svom obraćamnju javnosti tvrdi da su svi putevi I ulice u Kragujevcu očišćeni i prohodni za saobraćaj.