Zbog dugovanja za račune noć provele na ulici 1Foto: Za krov nad glavom

Zbog dvomesečnog dugovanja za račune, pošto su izbačene iz stana, dve Novosađanke su proteklu noć provele na ulici. Iz Inicijative ZA krov nad glavom Novi Sad ističu da nadležne institucije i dalje ne reaguju na pozive za pomoć.

Kako za Danas objašnjava jedna od stanarki, dugovanje je nastalo prema JKP Informatika, ali krajnji rok za isplatu duga je kraj juna.

– Došli su neka devojka i momci da nose stvari. Počele su pretnje ujakom koji samo što nije došao, zvali su me telefonom. Niko se nije ponudio da nam pomogne. Žena preko puta mi je skuvala čaj, i svi su znatiželjno gledali. Niko me nije pitao da li mi treba vode – objašnjava ona.

Prema njenim rečima, kada je slomila kuk, njena ćerka je došla u stan da joj se nađe, i tu provode poslednjih pet meseci. Obe su lošeg zdravstvenog stanja.

Zbog dugovanja za račune noć provele na ulici 2
Foto: Za krov nad glavom

– Zbog duvgovanja za račune one su izbačene na ulicu. Iako država daje da se otplaćuje kasnije, gazdarica nije dala. Ona je dovela privatne izbacivače koji su spakovali njihove stvari i poređali ih na ulici. Stvari su im i dalje na ulici, to tako stoji od sinoć. One su celu noć bile na ulici – kažu za Danas iz Inicijative ZA krov nad glavom Novi Sad.

Po saznanju za ovu situaciju, oni su kontaktirali nadležni Centar za socijalni rad, koji ih je uputio na policiju.

– Zvali smo socijalne službe koje se nisu javljale više puta. Kada su se konačno javili rekli su nam da to ide preko policije. Zvali smo policiju pre više od sat vremena, i još čekamo da patrola dođe – ističu iz Inicijative.

Kako su im objasnili preko telefona, Centar za socijalni rad će reagovati kada policija obavi uviđaj.

– Još uvek čekamo da se javi neko ko će ponuditi stan njima, neko konačno ili bar privremeno rešenje. Imamo za par dana smeštaj, ali nemamo gde da stavimo stvari – navode iz Inicijative.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Zbog dugovanja za račune noć provele na ulici”

  1. Važno je da se stanovi prave i daju izbeglicama, a za svoj narod ne postoje! Te socijalne institucije bih zatvorila, jer ionako primaju platu za džabe!! Sramota, da je toliko ljudi bez zaštite države!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.